AKTUELNO

Saobraćajna nesreća kakva se u Užicu ne pamti 27 godina odnela je četiri mlada života i zauvek zavila u crno njihove porodice.

U udesu kod kamenoloma Surduk, na par kilometara od Užica prema Zlatiboru, juče u zoru stradali su Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19). Džip slovenačkih registarskih oznaka za čijim volanom je sedeo Milošević prešao je preko srednje kolovozne trake u levu, zatim udario u betonske odbojnike, nastavio da se kreće ivičnjakom, a onda vratio u desnu traku i zakucao se u bankinu posle čega se prevrnuo.

Milošević, Džavović i Daničić stradali su na licu mesta. Drčića su vatrogasci živog izvukli iz olupine, ali je nešto kasnije u užičkoj bolnici pogledao teškim povredama.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica“, posle fajronta u diskoteci mladići su otišli na doručak, a zatim seli u kola i krenuli iz Užica. Kuda – znali su samo njih četvorica.

Od kada se pronela tužna vest i saopšteno ko su momci stradali na zlatiborskoj magistrali, niko ne može da se seti ničeg lošeg o izginulim mladićima. Za sve je zajedničko, kažu oni koji su ih poznavali, da su bili vredni, čestiti, sposobni momci.

Foto: čitalac Pink.rs

Vladimir Milošević bio je profesionalni vozač. Poslednjih par godina radio je kao kamiondžija u Sloveniji odakle je došao u subotu, dan uoči nesreće. Kako se može čuti, u Sloveniji je, takođe kao i kamiondžija radio i njegov otac.

Poslednju noć u svom životu Milošević je proveo u jednoj užičkoj diskoteci. U Vladimirovom društvu bila je i njegova rođena sestra koja je, par sati pre nego što će izgubiti brata, na jednoj od društvenih mreža objavila snimak iz diskoteke. Snimila je veselog, raspevanog brata koji se grli sa Stefanom Džavovićem, a video zapis potpisala je porukom od koje zastaje knedla u grlu: „Sad i nikad više“.

Nešto kasnije rastala se sa bratom koji je seo u džip i sa društvom otišao u smrt.

Vladimir je, pričaju prijatelji, iz divne užičke porodice koja je uvek polagala na rad i poštenje.

Stefan Džavović je radio u jednoj poznatoj užičkoj pekari kao vozač, razvozio je robu po prodavnicama.

Foto: čitalac Pink.rs

- Bilo koja reč koja opisuje uzornog, čestitog mladića, pristaje uz Stefanovo ime. Kod nas se zaposlio pre dve-tri godine, čim je završio srednju školu. Od njega se nikada nije moglo čuti da kaže da nešto ne može da uradi ili da je umoran. Poslednju smenu odradio je u subotu pre podne. Iz dobre je porodice i na svakom koraku plenio je vaspitanjem – rekle su nam Stefanove utučene kolege iz užičke pekare.

Poslušno, vredno dete, duša jedna dobra – priča se od juče u Užicu o Urošu Drčeliću. Bliski njegovoj porodici kažu da je ga je majka rodila na sestrin 18. rođendan. Uroš je radio u jednoj fabrici za proizvodnju nameštaja.

- Na oko sto metara od mesta gde je stradao sa drugovima, pre dvadesetak godina, takođe u saobraćajnoj nesreći, poginuli su mu baba i deda. Sutra će biti sahranjen u njihovu grobnicu na groblju Dovarje – rekli su nam komšije Drčelića iz užičkog naselja Tatinac.

U subotu uveče Uroš je svojima rekao da ide u grad da se vidi sa Miloševićem koji je došao iz Slovenije.

#Nesreća

#Užice