AKTUELNO

Uobičajena je praksa u mafijaškim krugovima da negiraju krivicu i bilo kakvu činjenicu njihovog učešća u svim tim zločinima koje su učinili, rekao je za PINK bivši obaveštajac Božidar Spasić.

Spasić je komentarišući suđenje Belivuku rekao da se očekivalo da će se predstaviti ovakav način odbrane na pripremnom ročištu.

- Uobičajena je praksa u mafijaškim krugovima da negiraju krivicu i bilo kakvu činjenicu njihovog učešća u svim tim zločinima koje su učinili. Međutim, veoma uspešna operacija srpske policije i Tužilaštva dovela je do toga da imamo svedoke okrivljene, koji ako će moći da potvrde da su se određene radnje dogodile i da su bili prisutni – rekao je Spasić.

Kako kaže, napravljen je veoma pametan potez sa tri zaštićena okrivljena svedoka.

- Činjenica je da će se mafija u ovoj situaciji, na ovakav način braniti koliko može, ali mislim da će polako i njima pucati odbrana – rekao je Spasić.

Urednik portala Kurir.rs Mladen Radulović, rekao je da dolazimo do krilatice koja se već neko vreme spominje, a to je da „nema tela, nema ni dela“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Očigledno da taj argument sada koriste i pokušavaju da prikriju dokaze. To im je sada glavni argument na sudu. Optuženi imaju dobre informacije o tome za šta ih sve terete, kojim dokazima se raspolaže. Oni iznose svoju odbranu onako kako žele, niko nije ni očekivao da će priznati krivično delo – rekao je Radulović.

Kako kaže, Tužilaštvo i odbana imaju svoje strategije, čekamo, dodaje, da vidimo šta će još okrivljeni reći.

- Oni nemaju razloga da kažu ono što im ne odgovara, pokušavaju samo da se opravdaju. Videćemo šta kaže Sud i koji će dokazi biti u zvaničnom spisu – rekao je Radulović.

Kako kaže, veštaci bi morali da procene određene dokaze, oni određuju da li je nešto sudski dokaz.

Foto: TV Pink Printscreen

- Postoji još oko 15-ak ljudi koji se vode kao nestali i za koje Tužilaštvo traži dokaze – rekao je Radulović.

Kada je samo svedočenje u pitanju, Spasić kaže da smatra da je nastalo veliko komešanje u toj skupini u zatvoru.

- Mislim da ćemo se naslušati ovih odbrana koje nemaju smisla. To su budalaštine od kojih će morati brzo da odustanu, ukoliko žele da iznesu neku ozbiljniju činjenicu u svoju korist – rekao je Spasić.

Autor: