AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miloša K. (24) zbog sumnje da je 6. maja ove godine u Višnjičkoj Banji sa umišljajem pokušao da ubije M.Ć. zadavši mu nožem ubod u donji deo leđa.

Miloš K. se tereti za krivično delo Ubistvo u pokušaju.

Optužnica je predata Višem sudu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da mu produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osudjivan zbog neovlašćenog držanja oružja, da je krivično delo izvršio u vreme proveravanja po uslovnoj osudi.

Sumnja se da je Miloš K. zajedno sa još jednim NN licem najpre fizički i verbalno napao oštećenog M.Ć, koji je počeo da beži od njih, ali mu je po sustizanju Kostić zadao više udaraca po glavi i telu.

Dok je M.Ć. ležao na zemlji, Miloš K. mu je stavio nogu na leđa i ubo ga nožem u donji predeo leđa, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život.

Miloš K. je potom pobegao sa lica mesta, a M.Ć. je prevežen u Klinički centar u Beogradu gde mu podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Kako saznajemo, optuženi je negirao da je on učinilac ovog krivičnog dela, tvrdeći da je ceo dan proveo u centru Beograda šetajući sa svojom vanbračnom suprugom, te da su posle toga otišli kući u Padinsku skelu.   

Rekao je da je zna ko je oštećeni i da ga nikada nije video. Oštećeni je sa druge strane, rekao da Miloša K. zna iz viđenja iz kladionice.