AKTUELNO

Na suđenju Nemanji Miliću (57) za teško ubistvo majke Stanojke Milić (83) pre tri godine u kući na Zvezdari, juče je u Višem sudu svedočio forenzičar iz policije Dejan Brkić. On je kazao da je prvo mrtvozornik došao u iznajmljenu kućicu na Zvezdari gde su Milići živeli da preuzme telo, ali kad je video povrede na starici nije hteo da to uradi, pa je obaveštena policija.

- Kad smo došli, uočio sam povredu na čelu pokojne i fotografisao sam je, uzeo sam briseve sa rane i prstiju šaka i fotografisao sam crvenu mrlju na ormaru, za koju sam sumnjao da je krv - kazao je Brkić.

Odgovarajući na pitanja Milićevog branioca Nikole Matića forenzičar je rekao da je pregledao samo prostoriju u kojoj je zatekao telo starice na krevetu, a da nisu ulazili u toalet i kuhinju.

- Nismo utvrđivali da li ima tragova neke obuće u sobi, niti smo tražili moguće sredstvo, kojim joj je naneta povreda - rekao je Brkić. - Nisam zagledao ispod kreveta da li ima nekih tragova. Sutradan je na lice mesta izašla ekipa iz Trećeg odeljenja UKP Beograd i oni su ozbiljnije odradili posao, gledali druge prostorije i u jednoj našli daske sa tragovima krvi.

Inače, Milić je ranije negirao na suđenju da je ubio majku i tvrdio je da tu noć nije bio u kući.

Autor: