AKTUELNO

Hoće li Tužilaštvo za organizovani kriminal prihvatiti ponudu Vlade Draganića, jednog od optuženih iz klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da u zamenu za manju kaznu zatvora postane svedok -saradnik biće poznato narednih dana.

Draganić je,inače, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su ubijane žrtve klana Velje Nevolje.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Unutar nje nalazila se posebna prostorija gde su mučeni i svirepo ubijani suparnici Belivuka i Miljkovića. Policija je tokom istrage zaplenila i mašinu za mlevenje mesa koja se nalazila u objektu.

Draganić je, kako navode mediji, spreman da pred sudom do detalja opiše kako su žrtve namamljene i mučene u Ritopeku, ali i otkrije nove detalje vezane za rad klana.

Naime, početkom jula ove godine objavili smo informaciju da je Draganić zainteresovan za saradnju sa nadležnima i da je spreman da otkrije sve mračne tajne.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Sporazume o priznanju krivice do sada su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić. Oni su prihvatili da za blažu kaznu ispričaju sve o zločinima u kojima su imali ulogu. Hrvatin se nagodio na 15, a Spasojević na 14 godina zatvora. Lalić je poslednji koji je to uradio i dogovorio je status svedoka-okrivljenog i kao optuženi za direktno učešće u ubistvima dobio kaznu od 18 godina zatvora.

On je juče na suđenje dovezen sa tajne lokacije .

Foto: Tanjug, TV Pink Printscreen

Suđenje klanu Veljka Belivuka biće nastavljeno sutra.