AKTUELNO

Luka Cerović, najbliži saradnik Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara, kako piše Kurir, uhapšen je po poternici koja je za njim bila raspisana zbog podstrekavanje na iznudu Marka T., Iva B. i Jovana J. Više javno tužilaštvo u Beogradu, podsetimo, nedavno je protiv pomenute trojice podiglo optužnicu zbog sumnje da su od M.M. pokušali da silom i pretnjama da iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

- Viši sud u Beogradu je tu optužnicu potvrdio. Cerović nije bio na njoj, jer je bio u bekstvu i protiv njega je postupak u fazi istrage. Na snazi je bila i poternica, raspisana na zahtev tužilaštva - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je kada je raspisana poternica, Vušovićevom najbližem saradniku, koji je do danas bio u bekstvu određen i pritvor.

Cerović, koji prema operativnim podacima važi za desnu ruku Džonija sa Vračara, koji je bio jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka, ali i vođe kavčana Radoja Zvicera, danas je u pratnji advokata došao u Palatu pravde.

Optužnicom koja je podignuta protiv trojice njegovih saradnika, oni se teretete da su M. M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila.

- Kada je M.M. svojim kolima stigao do restorana u automobil su ušla trojica optuženih i uz pretnju replikom pištolja ga naterali da vozi i šumu u naselju "Radiofar", gde su ga tukli rukama, nogama, replikom pištolja i granom, tražeći da im da zahtevani novac, istovremeno ga optužujući da je sa još dva NN prijatelja odgovoran za nestanak zlatnog lančića iz kuće J.Ž. pre 6 godina - navodi se u optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu.

Foto: Foto/MUP Srbije

Pošto im je oštećeni, iz straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, rekao da pristaje da im preda pomenutu sumu, skinuli su mu zlatni lanac s vrata i zadržali vozilo, dok im ne donese novac.

- Optuženi su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine, prilikom primopredaje novca u restoranu na Vračaru. Cerović, koji se sumnjiči da ih je podstrekao na iznudu, je tada izbegao hapšenje i bio je u bekstvu do danas - dodaje sagovornik Kurira.

Inače, njegov "šef" je takođe na poternici i to zbog nezakonitog držanja i nošenja oružja. Privođen je prošle godine u Dominikanskoj Republici, ali je pušten iz ekstradicionog pritvora. Beogradski mediji spekulisali su da se on skriva sa Zvicerom.

Autor: