AKTUELNO

Kotorani Goran Biskupović Biski (28) i Miloš Bošnjak (25) ubijeni su na današnji dan pre šest godina.

Tog 5. septembra 2016. stradali su u kotorskom naselju Muo, oko 16 časova, samo 700 metara daleko od policijskog Odeljenja bezbednosti, kada je za sada nepoznata osoba sa daljine aktivirala unapred postavljenu eksplozivnu napravu, sakrivenu u žbunju.

Bila je to prva mafijaška likvidacija izvedena na taj način, ujedno i najsvirepija s obzirom na način na koji su dvojici mladića oduzeti životi.

I dok je Biskupović bio pripadnik "škaljarskog klana", Bošnjak je navodno nije bio iz kriminogene sredine, iako je često viđan u društvu Biskupovića.

Mladići su u smrt otišli vraćajući se pešice sa obližnje ponte, na kojoj su se obično okupljali, do kuće Biskupovića.

Dva beživotna tela, kako su tada preneli crnogorski mediji, prekrivena bilim čaršavima do kraja dana su ležala na putu, dok su pored njih ostale krvave japanke. U blizini, pored policajaca dugo su stajale dve mlađe i jedna starija žena, koja je od šoka sedela na ivičnjaku i zurila u stradale.

Uznemirujuća je bila i činjenica da se sve dogodilo u inače mirnom naselju, ulici kojom svakodnevno prolaze komšijska deca, ali i da se ovakav brutalan napad desio usred dana i na svega nekoliko stotina metara od stanice.

Policija je u sklopu istrage privela i saslušala veliki broj "kavčana", ali ubica Biskupovića i Bošnjaka još nije pronađen.

Biskupović je ranije više puta privođen i saslušavan tokom raznih policijskih akcija. Zajedno sa Kotoraninom Danijelom Mahovićem, hapšen je 2014. godine nakon što je policija pretresom njihovih stanova pronašla eksploziv, oružje, bejzbol palice, elektro-šoker... Sa druge strane, veruje se da je Bošnjak bio slučajna žrtva.

U martu 2016. kotorska policija saslušavala je između ostalih članove takozvanog škaljarskog klana i Biskupovića povodom podmetanje požara u diskoteci "Maksimus" koji je negirao povezanost s tim delom.

Sahrane i Biskupovića i Bošnjaka obezbeđivale su jake policijske snage, a posebnu pažnju privukla je čitulja data obojici potpisanu sa "Vaši drugovi":

"Drznuše se da udare na vaše dve nevine duše, ali vreme će i dragi bog pokazati koliko su pogrešili. Počivajte u miru".

Autor: