AKTUELNO

Strašna tragedija zadesila je porodicu iz Sremske Mitrovice, kada je nakon smrti sina jedinca Z.K. (39) u septembru prošle godine majka LJ.K. (74) izvršila samoubistvo nakom mesec dana vešanjem o drvo u dvorištu kuće, a danas oko 11 sati otac se ubio na istovetan način kao i supruga.

U mitrovačkom naselju Blok B, u Ulici cara Dušana danas u prepodnevnim satima obesio se J.K. (69), na istom mestu u dvoristu porodične kuće, gde je samoubistvo izvršila njegova supruga u oktobru prošle godine.

- Strašno! Poznavali smo komšinicu, bila je tiha, porodična žena. Ona i pokojni komšija radili su u Austriji i tamo ostvarili penziju. Pričalo se da se sin godinama borio sa narkomanijom, umro je mlad u septembru prošle godine. Majka ko majka, nije mogla prežaliti sina jedinca, otišla je u smrt od tuge za njim.

Komšija ju je ispratio na večni put u oktobru prošle godine. Povukao se, nije izlazio, patio je za njima. Ne možemo da dođemo sebi, oduzeo je život na potpuno isti način, na istom mestu u dvorištu... tragedija - pričaju komšije iz Ulice cara Dušana, prenosi Informer.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Autor: