AKTUELNO

Stanovnici Draškovca u šoku su nakon što je noćas u saobraćajnoj nesreći u selu Međa poginuo Dimitrije D. (24) iz tog leskovačkog sela. Meštani ne mogu još da prihvate da je tako divan mladić kao što je bio Dimitrije poginuo u udesu nadomak svoje kuće.

- Momak je bio za primer, vredan, lep kao lutka. Radio je u "Juri" i pomagao svojima oko poslova u kući. Ne znam kako će njegovi ovo sada da prežive. Roditelji su čitavog života radili i trudili se da njemu i njegovom starijem bratu obezbede što bolje uslove za život. Majka radi kao prodavačica u dragstoru u Draškovcu, poznaju je svi i svi imaju samo reči hvale za nju i njenu porodicu - rekla je komšinica tragično nastradalog mladića.

Prema njenim rečima, Dimitrije i njegov drug vraćali su se automobilom "alfa romeo" iz noćnog provoda iz desetak kilometra udaljenog sela Brijanja kada se dogodila tragedija.

- Oni su išli ispred, a za njima u „audiju“ su bili još jedan momak i dve devojke. Oni nisu videli momenat udesa, ali kažu da je Dimitrije zakačio kontejner pored puta, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na drugu stranu puta i udario u betonsku ogradu pored. Prilikom udarca i prevrtanja automobil je potpuno uništen i Dimitrije je odmah preminuo - rekla je komšinica.

- Pukom srećom mladić koji je sedeo pored njega, prošao je sa lakim povredama. Tim putem je prošao jedan automobil koji je oborio čoveka koji je čuo da se nesreća dogodila i izašao da pomogne, ali taj vozač se nije zaustavio. Naišao je zatim „audi“ sa mladićem i devojkama iz Draškovca i on je udario u već smrskanu „alfu“. Troje mladih u tom vozilu, imalo je sreću i prošli su samo sa lakšim povredama - rekla je stanovnica Draškovca.

Dok je trajao uviđaj, desio se sudar

Kako je kazala, policija je dugo radila uviđaj na mestu udesa, zato što su se, dok su dva vozila bila na putu, tu sudarila još dva vozila, a traga se i za vozačem koji je pobegao pošto je oborio čoveka iz Međe koji je hteo da pomogne.Policija je, dodala je, bila danas i u Draškovcu i razgovarali su sa mladićima i devojkama koji su preživeli udes.

- Zaista su potreseni i oni i njihove porodice. Njihovi roditelji su takođe prestravljeni jer su im noćas javili da hitno idu u leskovačku bolnicu, pošto su im deca tamo prebačena. Znali su odmah da se nešto strašno dogodilo. Pustili su ih vrlo brzo nakon što su ih pregledali, ali sigurno će proći mnogo vremena pre nego što se oporave od šoka zbog gubitka druga - kazala je naša sagovornica.

Saobraćaj na putu Brestovac-Bojnik na mestu udesa u selu Međa bio je zatvoren danas do 10 časova, a radnici "Preduzeća za puteve" Niš do su podne čistili krhotine, staklo i delove automobila koje su ostali iz ovog tragičnog lančanog sudara.

Prema rečima stanovnika Međe, na toj deonici puta za poslednje dve godine dogodilo se pet saobraćajnih nesreća. Noćašnju su čuli svi u selu, jer je prilikom udara „alfe“ u ogradu puklo kao da je eksplodirala bomba.

U Opštoj bolnici u Leskovcu zbrinuto 5 osoba

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević izjavio je da su nakon udesa u toj ustanovi zbrinuti I. B. (45), P. P. (23), C. S. (28), S. A. (26) i N. M. (28).

- I. B. je primljen na hirurgiji zbog povreda koje je zadobio na koži glave i nakon zbrinjavanja upućen je na pregled kod neurohirurga u UKC Niš, jer mi u bolnici nemamo lekara te specijalnosti. Prvi pregled nije ukazivao da ima povrede zbog kojih bi morao da bude zadržan na lečenju u Nišu, tako da verujemo da će biti vraćen i da će nastaviti lečenje na hirurgiji u Leskovcu. Ostali pacijenti su nakon pregleda pušteni na kućno lečenje - rekao je Dimitrijević.

Uzroci udesa za sada nisu poznati, ali se pretpostavlja da su to velika brzina i klizav kolovoz.