AKTUELNO

Beograđanin Luka Pilčević (22), kog je crnogorsko tužilaštvo danas označilo kao egzekutora Podgoričanina Milića Minje Šakovića u julu ove godine u Budvi, regrutovan je, kako navode, od strane kavačkog klana za ovu egzekuciju.

Prema rečima čelnih ljudi tužilaštva i policije Crne Gore, Piličević je glavni osumnjičeni za ovo ubistvo, dok mu je pomoćnik bio Duško Tanasković, Kragujevčanin koji je uhapšen u Hrvatskoj nakon što je likvidirao Gorana Vlaovića, istaknutog člana škaljarskog klana, piše Blic.

Pilčević je prema sumnjama policije regrutovan od strane kavačkog klana, kako bi u Budvi ubio Milića Šakovića. Njemu je prema saznanjima policije logistiku za izvršenje ubistva pružao upravo Duško Tanasković.

Foto: Foto:Nadzorne kamere, TV Pink Printscreen

Kako je saopštila policija, Tanasković i Pilčević su od ranije poznati policiji drugih država. Iz policije su takođe saopštili da je Duško Tanasković iznajmio stan u kom je boravio ubica, kao i da je evidentirano kada je on ušao i izašao iz Crne Gore.

Tanasković je stan u Budvi iznajmio sa falsifikovanim dokumentima. Viši policijski inspektor u Sektoru za borbu protiv kriminala Draško Kalinić je potvrdio da je to ubistvo nastavak obračuna kriminalnih grupa.

Podsećamo, Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto pre ponoći. U Šakovića je tada pucao muškarac, koji je potom pobegao. Dok je sedeo u društvu nekoliko prijatelja, Milić Minja Šaković nije ni slutio da za stolom tik uz njega sedi njegov ubica, koji je hladnokrvno ustao od stola, munjevitom brzinom izvadio oružje, kako se sumnja ”kratki automat”, i ispalio rafal u Šakovića, dok su njegovi prijatelji, prema dostupnim informacijama, ostali nepovređeni.

Nakon pucnjave, nastala je pometnja i gužva, napadač je to iskoristio i umakao policajcima koji su se zatekli u blizini mesta zločina.

Autor: