AKTUELNO

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Beogradski Viši sud potvrdio je rešenjem optužnicu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića i njegovih saradnika, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Na ovo rešenje odbrana Jovičića ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

Optužnicom se Jovičić tereti dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Ð, T.D. i V.Ž.

M.L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci otkriveno 70.000 evra
Ranije su u ovom postupku krivična dela priznali i sporazume sa tužilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Autor: