AKTUELNO

Beograđanin M. D. (33) uhapšen je posle šest meseci bekstva u jednoj kafani u Sopotu, a policija je za njim tragala zbog sumnje da je u martu ove godine silovao devojčicu (13), čija majka je policiji prijavila slučaj. U trenutku hapšenja, kako saznajemo, osumnjičeni je kod sebe imao tuđu ličnu kartu.

M. D. se, osim obljube nad detetom, na teret stavlja i krivično delo ugrožavanja sigurnosti, kao i nanošenja teških telesnih povreda.

Pretukao svedoka

- On se sumnjiči da je u martu ove godine silovao devojčicu (13) u jednoj beogradskoj prigradskoj opštini. Navodno, muškarcu koji je znao šta se dogodilo je pretio, a na kraju ga je i brutalno pretukao, kako ga ne bi prijavio policiji - objašnjava naš izvor upoznat sa slučajem:

- Čak je jednog dana i majka devojčice dolazila na njegova vrata i tražila ga, vikala i pretila da će sve ispričati policiji, što je i uradila. Zbog toga je M. D. počeo da preti i majci.

Devojčica saslušana

Tvrdila da nije bilo prisile Devojčica koju je M. D., po prijavi njene majke, obljubio navodno je već saslušana u tužilaštvu. - Ona je rekla da je mladić nije prisilio na seksualne odnose, već da je ona pristala na to - kaže izvor iz istrage.

M. D. potom je, kako saznajemo, pobegao pošto je saznao da ga je majka devojčice prijavila policiji.

- Lisice na ruke stavljene su mu u jednoj kafani u Sopotu. Interesantno je da je on u ovo mesto u okolini prestonice došao pre mesec dana i da se sve vreme sasvim normalno ponašao i živeo, kao da nije imao čak tri potrage na svoje ime - priča izvor Kurira i počinje da opisuje akciju:

- Nakon dojave kolega, policajci iz Sopota uputili su se na teren i prišli su osumnjičenom M. D., koji je opušteno izvadio ličnu kartu na tuđe ime i negirao da je on osoba koju traže. Zanimljivo je da je lična karta bila važeća i legalno izdata, ali jednostavno nije pripadala njemu, već mladiću koji je 10 godina mlađi. Fotografija, ime i prezime na dokumentu pripadali su muškarcu koji neodoljivo podseća na M. D.

Tuđ identitet

- Kada su mu uzeti otisci prstiju, nesporno je utvrđeno da to jeste M. D., za kojim beogradska policija traga. Osumnjičeni je prebačen službenim vozilom u drugu policijsku stanicu, koja ga je zapravo i tražila, i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje - završava naš sagovornik.

Problematična familija

Rođak sumnjičen za ubistvo? M. D., kako tvrde njegove komšije, odranije je poznat policiji i gotovo da niko nije bio iznenađen njegovim hapšenjem. - On je izuzetno problematičan, ranije je učestvovao u tučama, čak je tukao i policajce. U našem naselju je na veoma lošem glasu, nismo se nimalo začudili što je ovo uradio - navodi sagovornik: - Njegov rođak je dovođen u vezu sa ubistvom. Za razliku od njih dvojice, ostatak porodice je fin.

Autor: