AKTUELNO

U akciji policije i tužilaštva privedeni su četiri žene i jedan muškarac, dok se za Milicom O. i dalje traga, zbog sumnje da su klijentima nudili devojke za novac

Kriminalna grupa koja se sumnjiči da je od novembra prošle godine do polovine jula ove u Beogradu vrbovala devojke i organizovala lanac prostitucije uhapšena je juče u velikoj akciji pripadnika SBPOK i policije pod nazivom "KOO SITI". Lisice su stavljene Nedi B. (34), Samiru B. (44), Milici M. (26) i Vesni V. (62), dok se za osumnjičenom Milicom O. (49) još uvek traga.

Sajt za odrasle

- Oni se sumnjiče da su od novembra prošle godine do jula ove organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda - saopštio je juče MUP.

Kako se navodi, sumnja se da su organizovali predaju više žena korisnicima seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali troškove koje su imali tokom obavljanja ovog "posla".

Onlajn prostitucija

Sajt preko kog su osumnjičeni oglašavali prostitutke koje su za njih radile izgleda kao onlajn katalog.

- Na nekoliko desetina stranica nalaze se fotografije golišavih devojaka, a u opisu fotografija nalaze se specifičnosti svake od devojaka, visina, težina, obim grudi i zadnjice, boja kose i očiju, kao i cena i broj telefona - objašnjava izvor Kurira. Od naznačene cene koju je klijent plaćao, kako navodi izvor, deo je išao prostitutkama, a deo kriminalnoj grupi.

Foto: Unsplash, Pixabay

- Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama - dodaje se u saopštenju policije.

Lanac prostitucije, kako otkriva izvor Kurira iz istrage, organizovan je preko jednog sajta za odrasle, na kom su nudili devojke koje su prethodno vrbovali da rade za ovu grupu.

- Zainteresovanim klijentima ugovarali su sastanke u nekoliko hotela u Beogradu. Uhapšeni su pregovarali vrstu i trajanje seksualne usluge, a za sat sa jednom devojkom naplaćivali 200 evra - otkriva izvor Kurira iz istrage. On navodi da su uhapšeni vodili računa o tome da postave oglas na sajtu za promovisanje pružanja seksualnih usluga, da ažuriraju oglase sa fotografijama i javljaju se na oglašene brojeve telefona, na koje su se oni i javljali.

Pala još jedna grupa

Erin unuk i madam priznali sve

Podsetimo, tokom proteklih nekoliko meseci uhapšeni su i unuk Ere Ojdanića Nikola Anđelić i Duško Banjac, menadžer pevačice Kaje Ostojić. Takođe, s njima je tada pala i madam Jelena Jojić.

- Anđelić, Banjac i madam Jojić u međuvremenu su priznali krivicu i s Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu sklopili sporazume. Erin unuk i Kajin menadžer su osuđeni na po 14 meseci zatvora, uslovno na tri godine, i novčane kazne, dok je Jojićeva kažnjena sa 15 meseci zatvora, uslovno na četiri godine, i novčanom kaznom - podseća izvor.

- Klijenti su njima saopštavali koliko vremena žele da provedu sa prostitutkom, a oni im zakazivali mesto i vreme. Devojke koje su za njih radile, potom su obaveštavali o lokaciji na koju treba da odu. Nekada su odlazile same, a nekada su ih oni vozili - dodaje naš sagovornik. Kako pojašnjava, osumnjičeni razvijenu šemu i svako od osumnjičenih imao je svoju ulogu.

Identifikovane

Prostitutke koje su radile za kriminalnu grupu, kako Kurir nezvanično saznaje, identifikovane su i one bi trebalo tek da budu saslušane. Naš sagovornik kaže da one ne odgovaraju krivično, već prekršajno.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, i pre nešto više od dva meseca razbijena je kriminalna grupa koja je funkcionisala na gotovo identičan način. Medu ženama koje su hapšene zbog prostitucije bila je i Dajana Tripunović, bivša mis Jugoslavije, kao i nekadašnja rijaliti učesnica i bivša Plejboj zečica Martina Rajić.

Autor: