AKTUELNO

Pojavili se najnoviji detalji silovanja devojčice (11) u Prištini, a u međuvremenu Samedin Mehmeti, direktor policije u Prištini podneo je ostavku na tu dužnost zbog ovog slučaja Prema najnovijim detaljima slučaja u kom su petorica nekoliko sati silovali devojčicu ovaj jezivi zločin počeo je u parku u Prištini a potom su je odvodili na druge lokacije.

- Prema nezvaničnim podacima devojčicu su prvo silovala trojica maloletnika u jednom naselju u Prištini, a potom je jedan od njih pozvao i svog brata Ekrema R. (26). On se sumnjiči da je tamo otišao svojim automobilom "pikap". Sa tog mesta su krenuli ​​na drugu lokaciju gde je Ekrem R. nakon kraćeg vremena navodno zaustavio automobil i silovao maloletnu devojčicu. Posle toga je pozvao i petog osumnjičenog da se pridruži napastvovanju - navode albanski mediji.

Policija je danas saopštila da je uhapšena i peta osoba osumnjičena za silovanje devojčice (11) u Prištini.

- Uhapšen je i peti osumnjičeni za kojim je policija tragala i nalazi se na saslušanju. Sve dalje policijske radnje u vezi sa osumnjičenim biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima - navodi se u saopštenju.

Policija je prethodno jutros privela još dvojicu osumnjičenih dok su Ekrem R. i njegov brat privedeni dan ranije.

Stravični slučaj napastvovanja policiji je prijavila devojčicina majka.

Majka je izjavila da je devojčica napustila kuću u subotu popodne i da ju je pronašla tek posle ponoći u lošem emotivnom stanju nakon čega joj je dete priznalo šta joj se dogodilo.

U međuvremenu Samedin Mehmeti, direktor policije u Prištini podneo je ostavku na tu dužnost zbog slučaja silovanja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.

- Premijer privremnih prištinskih institucija Aljbin Кurti prihvatio je smenu Mehmetija, te za vršioca dužnosti novog direktora imenovao Fehmi Hotija, dosadašnjeg zamenik direktora policije - preneli su mediji na albanskom

Inače, slučaj silovanja devojčice pre tri dana izazavao je veliku pažnju javnosti. Policija je uspela da identifikuje i uhapsi petoricu osumnjičenih mladića, i saopštila da i dalje istražuje slučaj seksualnog zlostavljanja u Prištini.