AKTUELNO

Pripadnici SBPOK-a u saradnji sa policijom uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su u Beogradu organizovali prostituciju, a kriminalnom organizacijom rukovodila je Neda B. (34).

Pored nje uhapšene su još tri žene i jedan muškarac, a traga se za još jednom devojkom.

- Oni su preko jednog sajta nudili devojke. Podvodili ih klijentima u hotelima u Beogradu, a za noć uzimali oko 200 evra po devojci. Novac su deli po ulogama koje su imali- kaže naš izvor blizak slučaju.

Policija je saopštila da je danas su zbog prostitucije uhapsila N.B. (34), S.B. (44), N.R. (32), M.M. (26) i V.V. (52), dok se za osumnjičenom M.O. (49) još traga.

Foto: MUP

Kako je MUP saopštio, osumnjičeni su, delujući kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u periodu od novembra 2021. godine do polovine jula 2022, na teritoriji Beograda, organizovali oglašavanje i navođenje na vršenje prostitucije, kao i posredovanje kod više osoba ženskog pola, sve u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Foto: MUP

Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.