AKTUELNO

Slučaj silovanja svoje jedanaestogodišnje devojčice policiji prijavila majka, koja je tokom svog iskaza policiji opisala užas koji je doživela njena ćerka, piše Bota sot.

Izvori Signala iz Tužilaštva su saopštili da je punoletni osumnjičeni koji je uhapšen policije pod sumnjom da je umešan u ovaj slučaj Ekrem Redžepi, star 26 godina, dok je drugi osumnjičeni koji je uhapšen njegov maloletni brat G. R, star 16 godina, prenosi Kosovo online.

Sve je otkriveno pošto je devojčicina majka zajedno sa ćerkom prijavila policiji užas koji je dete doživljavalo nekoliko sati.

Na osnovu svedočenja žrtvine majke, devojčica je napustila kuću u subotu uveče.

Bila je šokirana kada je posle ponoći devojčica pronađena i u lošem emotivnom stanju i priznala šta joj se dogodilo. Pred istražiteljima i službenicima socijalnog rada, jedanaestogodišnja devojčica je otkrila da ju je silovalo pet osoba, na više različitih lokacija, dok novi detalji još nisu poznati.

Portparolka Tužilaštva Ljaureta Uljaj iznela je detalje o slučaju.

- Po nalogu tužioca staratelja iz Odeljenja za maloletnike privedena dvojica osumnjičenih, jedan punoletni i drugi maloletnik, zbog sumnje da su izvršili krivično delo "silovanje". Državni tužilac je nadležnom sudu podnio zahtev za određivanje mere pritvora - rekla je Uljaj.

Ona je dodala da su preduzete sve radnje, ali da za sada ne može iznositi detalje.

- Za predmetni slučaj preduzimaju se sve neophodne istražne radnje u koordinaciji sa svim nadležnim institucijama, pa s obzirom da se vodimo postupkom za maloletnike, ne možemo davati druge podatke, zbog očuvanja integriteta maloletnika u postupak - dodala je portparolka Tužilaštva.