AKTUELNO

Da mu je brat nestao, Dragan je 7. avgusta saznao od Goranovih komšija sa kojima se i zaputio u Novi Sad, bez lične karte i telefona

Iako još uvek nema zvaničnih potvrda, sve navodi na pretpostavku da je obezglavljeno telo, koje je u četvrtak 25. avgusta otkriveno u jednom šumarku u Industrijskoj zoni Zrenjanina, na putu prema selu Elemir, pripadalo četrdesetsedmogodišnjem Kikinđaninu, Goranu Džumiću.

Policijski stručnjaci od njegove majke uzeli su uzorak i nakon DNK analize, moći će da se potvrde brojni nagoveštajo da se zaista radi o nesrećnom Goranu., koji je 4. avgusta nestao, nakon što je pešice krenuo u Novi Sad, na obeležavanje godišnjice Oluje.

– U kontaktu sam sa zrenjaninskom policijom, inspektori sa kojima sam pričao, rekli su mi da su 90 odsto sigurni da posmrtni ostaci pripadaju mom bratu – vidno uzbuđen kaže Goranov mlađi brat Dragan, uz potvrdu da je od njihove majke uzet uzorak za DNK analizu, kako bi se razrešile sve eventualne nedoumice.

– Leš za sada, još zvanično nepoznate osobe, bio je u čučećem položaju i pretpostavka je da je ta osoba i preminula, sedeći ili čučeći. Valjda mu je pozlilo. Smatraju da je smrt nastupila prirodnim putem, a da su posle psi rastrgli telo. Radilo se o mršavoj osobi – dodao je Dragan Džumić, ističući da je policiji pre toga detaljno opisao kakve je Goran tetovaže imao po rukama i telu, a inspektori su mu objasnili da su potamnela koža i telo bili u takvoj fazi da se malo šta može raspoznati.

Imao istetoviranu zmiju,boja patika se ne slaže?!

– Naš treći, najmlađi brat Saša se setio da je Goran imao i istetoviranu zmiju jer su na telu pronađeni delovi tetovaže u vidu istetoviranih krljušti. Još su mi rekli da se u gornjoj vilici pronađene glave nalazi veštačka proteza dok su u donjoj vilici zubi – na kraju kaže Dragan, uz napomenu da gaji nadu da se ipak ne radi o telu njegovog brata, jer navodno na pronađenom lešu su bile bele najk patike, dok je, navodno, Goran na sebi ima jarko zelene najke, sa braon znakom.

Inače, od dana kada je nestao, Goran je, po priči njegovog brata, viđen na nekoliko mesta, na putu između Novog Sada i Zrenjanina, kako od vlasnika salaša i vikendica traži vodu, ali i kod kružnog toka na obilaznici prema selu Elemir.

Da mu je brat nestao, Dragan je 7. avgusta saznao od Goranovih komšija sa kojima se i zaputio u Novi Sad, bez lične karte i telefona.