AKTUELNO

Stanari ulica Vojvode Brane i Laze Dokića večeras su čuli užasne pozive u pomoć i krike, a prijavljeno je da je silovano devetogodišnje dete.

Sumnja se da je u napuštenoj zgradi dete silovano oko 21 sat.

Slučaj je prijavljen policiji koja je pregledala zgradu i navodno je privedeno nekoliko osoba koje su tu zatečene.

„Čula se vriska iz te građevine koja je napuštena i u kojoj se skupljaju uglavnom beskućnici i narkomani. Nismo znali šta se dešava, neko od komšija je pozvao policiju. Videli smo da su došli i da su odveli neke ljude koje su tu zatekli“, kaže jedan od stanara tog dela grada.

Po njegovim rečima, tek kada je došla jedna žena koja je zapomagala na sav glas, shvatili su kakva se užasna stvar zapravo dogodila.

"Žena je vikala i zapomagala. Spominjala je ime nekog čoveka, vikala da je pedofil i da je silovao njeno dete od devet godina", rekao je sagovornik .

Ova zgrada je nedovršena i duže od decenije stoji nezavršena. Ona je predmet imovinsko-pravnog spora, jer su neki stanovi, u sivoj fazi, prodavani po nekoliko puta.

"Navodno je jedan od investitora ubijen, a drugi je pobegao iz zemlje. Šta god da se tačno dogodilo, zgrada stoji nedovršena već godinama. U njoj se skupljaju beskućnici, ali i narkomani. Samo prošle godine pronađena su dva leša. Policija dolazi i pravi racije s vremena na vreme, jer i policajci znaju ko se tu sve skuplja, ali nisam čuo da se dogodilo nešto ovako strašno", navodi ovaj Beograđanin.

Po tom delu Zvezdare se priča da je građevina, čija je površina oko 16.000 kvadrata, u martu ove godine dobila novog vlasnika, a da je namenjena, navodno, da bude javna garaža. Ipak, radovi na tom objektu još nisu počeli, a ogradu je lako preskočiti i u zgradu ući.

Pre nekoliko godina jedno dete je povređeno kada je zalutalo u tu zgradu kako bi se igralo, jer objekat nije obezbeđen. Inače, ovo zdanje se nalazi preko puta osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" i predstavlja dodatnu opasnost po đake.

U policiji večeras nismo mogli da dobijemo potvrdu ove informacije.

Autor: