AKTUELNO

Nemanja Čović (23) sahranjen je danas na groblju u Prigrevici.

Iz kapele mesnog groblja krenula je nepregledna, tužna kolona ljudi koji su došli da odaju poslednju poštu Nemanji, koji se u petak utopio u Dunavu, u Rumuniji. Iza kovčega u tužnoj povorci bili su uplakani i nemi od bola, njegovi supruga, otac, majka, polubraća, bake, dedovi, brojna rodbina, te prijatelji i sugrađani, koji su došli da isprate nesrećnog mladića na večni počinak.

Nemanja se utopio u Dunavu, u Rumuniji, na oko 370 km od granice sa Srbijom. Njegovo telo pronašli su ribari tri dana kasnije, 17 km nizvodno od mesta sa kog ga je povukla matica reke. Obdukcija je potvrdila sumnje njegovih kolega sa broda na kom je radio, a koji je stajao nasukan na jednom sprudu, da se radi o mladom Prigrevčaninu.

Nemanja je na smenu otišao krajem juna, nakon što je proslavio prvi rođendan i krštenje sina Alekseja. Brod na kome je bio, ostao je nasukan na jednom sprudu, čekajući pomoć. Nemanja je sa kapetanom sišao sa broda da se okupa. Kako su porodici ispričale njegove kolege, on je, za razliku od kapetana, imao sigurnosni prsluk. Kad je kapetana povukla voda, videvši da se davi, Nemanja mu je dobacio prsluk, ali je i njega, malo kasnije, povukla matica. Kapetana su izvukli iz vode živog, tri kilometra nizvodno, dok Nemanji, nažalost, nije bilo spasa. Njega su ribari pronašli nakon tri dana, 17 km nizvodno od mesta gde je potonuo.