AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu nije se oglašavalo povodom slučaja otkrivenog ljudskog leša na periferiji Zrenjanina, na imanjima u Industrijskoj zoni prema selu Elemir, a u vezi izveštaja sa obdukcije novosadskog Instituta za sudsku medicinu

Zrenjaninska policija takođe se nije zvanično oglašavala, uz napomenu da će saopštenje uslediti jedino ukoliko u pomenutom slučaju, ima elemenata krivičnog dela.

Vidno uznemireni, vlasnici imanja koje se nalazi tik uz šumarak na ničijoj zemlji, gde je pronađeno telo bez glave, ne žele da javno iznose detalje, uz naglasak da su obavestili policiju i da im je u interesu da se misterija po svemu sudeći nepoznatog muškarca što pre razreši.

- Odjednom su se psi kojih tu ima u okolini, nisu ničiji, ali ih znamo, a i oni nas, uznemirili, a jedan je u zubima nosio ljudsku lobanju - kažu vlasnici imanja koji su odmah obavestili policiju, a kasnije je dvadesetak metara dalje, otkriven leš, u užasnom stanju, raspadnut i bez glave, kako kažu sigurno star više od mesec dana.

- Policija je dalje preuzela stvar u svoje ruke i to je sve što znamo - dodali su vlasnici imanja, uz potvrdu da poznaju čobana Ivana i da im je drago što je živ i zdrav.

Proverava se lista nestalih osoba

Nakon što je telo, sudeći po patikama i delovima donjeg dela svilenkaste trenerice, najverovatnije muške osobe, poslato na obdukciju, policijski inspektori započeli su proveru svih nestalih osoba sa područja Zrenjanina, ali i okolnih mesta.

Uznemirena je i porodica Gorana Džunića (47) iz Kikinde, koji je nestao 4. avgusta nakon obeležavanja godišnjice Oluje u Novom Sadu.

Po rečima njegovog starijeg brata Dragana, sa kojim smo razgovarali, od dana nestanka, Goran je viđen na nekoliko mesta, na putu između Novog Sada i Zrenjanina, kako od vlasnika salaša i vikendica traži vodu za piće, a saznanje da je u šumarku nađen obezglavljen leš, unelo je dodatnu strepnju i neizvesnost:

Foto: MUP, TV Pink Printscreen

- U policiji mi je rečeno da je telo poslatno na obdukciju i da se čekaju rezultati. Jesam uznemiren, ali se ipak nadam da to nije moj Goran- naglasio je Dragan Džunić, uz napomenu da su ga u četvrtak 25. avgusta u popodnim satima, kontaktirali policijski inspektori i raspitivali se o izgledu i rasporedu Goranovih zuba i da li ima veštačku protezu.

- Pitali su me kakve je patike nosio, detaljno sam ih opisao i naveo da po telu ima tetovaže. Sa trećim bratom Sašom, prethodnih dana, obišao sam i ovaj deo periferije Zrenjanina gde se nalazi i taj bagremov šumarak, ali ništa nije ukazivalo da se tamo nalazi beživotno telo. Nadamo se da ovaj slučaj nema nikakve veze sa nestankom našeg brata- rekao je Dragan ističući da je početkom avgusta Goran viđen kod kružnog toka na obilaznici u Zrenjaninu, baš kod skretanja za Elemir u industrijskoj zoni.

Sve opcije i dalje u igri!

Da li se radi o prirodnoj ili nasilnoj smrti, ili je neko nakon što ga je automobilom udario, u šumarak odbacio telo, za sada je nepoznato i sve opcije se ne isključuju, ukazuju neki detalji ovog misterioznog slučaja.

Nije bilo neprijatnog mirisa raspadajućeg tela
Bez obzira na izuzetno velike vrućine prethodnih sedmica, nikakav neprijatan miris niko u okolini nije osetio, ali kako kažu, obzirom da je puno stoke, ovaca, svinja i krava na gazdinstvima, neprijatni miris truljenja ljudskog tela, očigledno se stopio sa uobičajenim životinjskim.