AKTUELNO

Optužnica je već jednom vraćena tužilaštvu zbog otklanjanja formalnih nedostataka, nakon čega je opet predata sudu 9. maja na potvrđivanje

Viši sud u Nišu produžio je pritvor Goranu i Stefanu Džoniću iz Moravca, osumnjičenima za ubistvo tročlane porodice Ðokić iz Aleksinca.

Pritvor im je produžen za još 30 dana, jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Goran Džonić je optužen za teško ubistvo, a njegov sin da mu je u tome pomogao, dok su obojica optuženi i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković, Pixabay.com, Facebook.com

Sud je 28. juna, po drugi put, tužilaštvu vratio optužnicu, te je u toku dopuna istrage protiv Stefana Džonića.

Optužnica je već jednom vraćena tužilaštvu zbog otklanjanja formalnih nedostataka, nakon čega je opet predata sudu 9. maja na potvrđivanje.

Goran i Stefan Džonić se terete za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni nedavno pušteni iz pritvora.