AKTUELNO

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, uhapšen je zbog sumnje da je ispred popularnog kluba na plaži Zrće na ostrvu Pag ubio pripadnika škaljarskog klana u trenutku kad je on s društvom i partnerkom izlazio iz kluba

Srpski državljanin uhapšen je juče na plaži Zrće, na hrvatskom ostrvu Pag, zbog sumnje da je hicem iz pištolja, naočigled brojnih svedoka i srpske manekenke i učesnice rijalitija Dragane Banić, ubio Gorana Vlaovića (38), zvanog Goro, pripadnika škaljarskog klana iz Herceg Novog!

Zločin se, kako je potvrđeno iz hrvatske policije, dogodio juče u šest ujutru ispred noćnog kluba. Vlaović je navodno izašao iz lokala u društvu svoje devojke Dragane Banić kad mu je napadač prišao s leđa i ispalio mu metak u glavu.

Foto: Tanjug AP/Darko Bandić, Pixabay.com

Bili na odmoru

- Sve je istina, sve je istina! Došli smo na odmor na ostrvo Pag. Ne znam šta se dogodilo. Nisam videla taj trenutak, ali sam bila s njim u Hitnoj. Užasno mi je. Mnogo se loše osećam - izjavila je kroz plač za Kurir Dragana Banić, koja je dve i po godine bila u vezi sa ubijenim Vlaovićem.

Ko je lepa Dragana

Foto: INSTAGRAM.COM/PRIVATNA ARHIVA

Dragana Banić, devojka ubijenog Gorana Vlaovića, javnosti je postala poznata kao učesnica rijalitija. Njeno ime dovođeno je u vezu s brojnim fudbalerima. Inače, na njenom Instagram nalogu nema fotografija s Vlaovićem, niti je poslednjih dana objavljivala fotografije sa ostrva Pag. Radila je i kao manekenka, a na njenom profilu na društvenim mrežama je i fotografija s glumcem Džonijem Depom.

Očevici su ispričali da se sve desilo veoma brzo i da je ranjeni odjednom pao.

- Goran Vlaović tek je izašao iz kluba. Bio je možda 15 do 20 metara od ulaza, u društvu devojke, srpske manekenke, kad mu je ubica prišao s leđa i iz pištolja s prigušivačem hladnokrvno ispalio hitac u vrat - prenosi Jutarnji list. Vlaović je pao kao pokošen, a ubica je počeo da beži.

- Pa to je Goran, to je Goran! - vikalo je, prema rečima svedoka, nekoliko osoba koje su se zatekle ispred kluba.

Navodno, pre nego što je ubijen, "škaljarac" je danima bio na Pagu s društvom i devojkom.

Foto: Informer.rs

- Nije bilo prvo veče da su u noćnom provodu, i prethodnih dana obilazili su klubove - ispričao je očevidac za hrvatske medije.

Sumnja se da je egzekutor pratio Vlahovića i da je čekao pogodan trenutak da puca. Čim je Vlaović pao, pritrčali su gosti lokala i pokušali da mu pomognu. "Škaljarac" je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice.


Družio se s braćom Roganović

Hrvatska policija još proverava šta je bio motiv surove likvidacije "škaljarca", a ne isključuje se mogućnost da je reč o nastavku obračuna u krvavom ratu kavačkog i škaljskog klana, koji je od 2014. odneo više od 50 života. Inače, Vlaović je javnosti postao poznat još 2013, kad je bio osuđen zbog toga što je pomagao u ubistvu Marka Vesnića, vođe navijača Crvene zvezde, i ranjavanju njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom. Za zločin se sudilo i braći Vladimiru i Dušku Roganoviću iz Herceg Novog, ali je Vladimir bio oslobođen, a Duško osuđen na 12 godina zatvora. - Posle raspada nekad jedinstvenog klana, braća Roganovići su se priklonili "kavčanima". Vladimir je ubijen u Beču, a Duško je ostao bez obe noge u eksploziji bombe podmetnute pod njegov auto - podseća izvor Kurira.


- U klubu nije bilo nikakvog sukoba, sve je bilo mirno. Čim je pao, čuli su se povici: "Ubio je čoveka, Isuse, u glavu mu je pucao, u glavu!" - otkrili su očevici.

Foto: FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Bacio pištolj

Navodno, dok je pokušavao da pobegne, ubica je bacio pištolj, ali ga je policija uhapsila desetak minuta kasnije. Hrvatski dnevnik navodi da je on odranije poznat policiji.

Hrvatska policija je, kako je saopšteno, odmah kontaktirala s kolegama iz Srbije i Crne Gore, s kojima zajedno radi na rešavanju likvidacije. Policija je juče uzela snimke sa sigurnosnih kamera, kako s kluba, tako i sa okolnih objekata.

Autor: