AKTUELNO

O jezivim zločinima na Cetinju, dan nakon masakra kakav se ne pamti, kada je Vuk Borilović (34) u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubio je 10 osoba, dok je šestoro povredio.

Podsetimo, Srbiju i region potresao je zločin masovnog ubica Nikola Radosavljević, koji je u selu Jabukovac pobio devetoro ljudi 2007. godine. Lekari su konstatovali da Radosavljević pati od akutne paranoidne psihoze, da je imao osećaj ugroženosti i stalni umišljaj da neko hoće da mu naudi, koji su pratile sumanute ideje o crnoj magiji.

- Verovatno da je ovo o sumanutim idejama velika sličnost ova dva zločina, čim se tiče ideja da mu neko nešto namešta, to je već nešto što je sumanuta ideja - rekla je psiholog Snežana Repac i dodala:

Foto: TV Pink Printscreen

- Radi se o tome da je to jedan primitivan sklop ličnosti, koji veruje u takvo nešto. Moramo da postavimo pitanje odkud sada tolika navala tih crnomagijaških vesti i toliko interesovanje društva o crnoj temi. Imamo ponavljanje crne svadbe u stvarnosti. Čovek je uradio to što je video na filmu - rekla je Repac.

Autor: