AKTUELNO

Počinju saslušanja povodom smrti dečaka iz Loznice.

U Tužilaštvu će biti saslušano dvadesetak ljudi, među njima i detetovi roditelji, a saslušanja će trajati do 28. novembra.

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped Opšte bolnice u Loznici biće saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici kao osumnjičeni za teško krivično delo protiv zdravlja ljudi, rekao je Zoran Nestorović, v. d. osnovnog javnog tužioca u Loznici.

Foto: Printscreen Youtube

Lekar, koga roditelji malog Radenka Nikodinovića iz Kozjaka optužuju za smrt svog deteta, dolazi pred tužioca, pored ostalog, i zbog krivične prijave koju je protiv njega podnelo Ministarstvo zdravlja. Ministarstvo je nakon spoljnog nadzora, kada su ustanovili da nije ispoštovao proceduru koja je, po pravilima struke, predviđena za pacijente.

U Tužilaštvu će u različitim svojstvima biti saslušano 23 ljudi, među kojima i roditelji dečaka.

Osumnjičeni lekar nije se do sada oglašavo. On je u policiji, po nalogu tužioca, saslušan sredinom prošlog meseca, ali u svojstvu građanina, dok je sada u ulozi osumnjičenog i pred tužioca će stići sa advokatom.I porodica Nikodinović, kao oštećena, angažovala je pravnog zastupnika.

Posle saslušanja, kako je to i predviđeno zakonom, sledi veštačenje relevantnih stručnjaka. Ne zna se da li će, eventualno, tužilac već danas da zatraži pritvor za dr Bojanića, o čemu bi odluku trebalo da donese sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Loznici.S. M.

#Radenko Nikodinović

#Smrt

#ortoped

'