AKTUELNO

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je optužicu protiv Lore G. J. (46) zbog sumnje da je 17. maja ove godine, oko 23.30 časova u kući svog svekra u Velikoj Moštanici, ubola nožem u grudi nevenčanog supruga N.M. (43) i nanela mu teške telesne povrede.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da joj produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila ili dovršila krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. Lora G.J. je, kako se sumnja, krivično delo izvršila sa umišljajem, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, s obzirom da je nalazom veštaka utvrđeno da je kod nje kritičnom prilikom došlo do naglog porasta emocionalne napetosti i straha visokog intenziteta.

Prema optužnici, Lora G.J. i N. M. su se svađali tokom čitave večeri. Oko 23 časa, dok je ona spremala večeru i držala nož u desnoj ruci, N.M. joj je prišao, a ona mu je nanela ubodnu ranu u predelu grudi.

Kako nezvanično saznaje Pink.rs policija i ranije intervenisala u ovoj porodici, zbog svađa i sukoba. Okrivljena je nevenčanog supruga izdržavala, radeći u poljoprivrednoj apoteci. Pet godina živi s njim u kući njegovog oca. Brinula se o njegovom bolesnom ocu. Oboje su na saslušanju tvrdili da je N.M. nju udario po ruci u kojoj joj je bio nož koji mu se potom zabio u grudi. On je potom osetio bol i zapalio cigaretu, dok je ona zvala hitnu pomoć i policiju.

Autor: M.M.