AKTUELNO

Komšije su otkrile ko je žena koja je poginula u požaru u Gandijevoj ulici.

- Juče sam je sreo na hodniku kako leži ispred vrata. Dozivala je pomoć i vikala da se šlogirala - reči su stanara zgrade u Gandijevoj ulici u Bloku 64 na Novom Beogradu u kojoj je danas oko 13 sati izbio požar u kojem je nastradala S. G.

Prema njegovim rečima, radi se o starijoj ženi, ima 88 godine i živi sama. Decu nema, a suprug joj je preminuo pre šest godina.

- Ona nema nikoga. Juče sam je video na hodniku kako leži ispred vrata. Dozivala je pomoć i vikala da se šlogirala. Uz pomoć još jednog čoveka ušli smo u stan i videli da je popila nekoliko tableta za smirenje. Ostavili smo odškrinuta vrata, ne bili uspeli ponovo da uđemo i proveramo da li je sve u redu - priča jedan od komšija.

Foto: Videoplus

On dodaje i da je Hitna pomoć dolazila juče da joj pomogne, ali da dalje nije zbirnuta u nekoj zdravstvenoj ustanovi, već je ostavljena u stanu.

Kako je rekao, komšije su joj potom kupile hranu i nešto od pića.

Sagovornik priča da je on potom otišao na posao, radio je treću smenu.

- Probudili su me vatrogasci da izađem jer stan ispod mene gori - navodi.

Srećom, u požaru nije oštećen nijedan drugi stan niti je još neko stradao.

Foto: Videoplus

- Poznavala sam je. Svaki dan kada se vraćam s posla, baba me je čekala ispred zgrade na klupici i zvala na kafu. Stalno sam pila sa njom kafu, ali poslednja tri, četiri meseca nisam imala vremena - priča još jedna komšinica.

Prema njenim rečima, žena koja je stradala u požaru, bila je izuzetno obrazovana i inteligentna, ali i, kako kažu, "paranoična".

- Nije lako verovala ljudima. Mislila je da su ljudi dobri sa njom jer žele da joj uzmu stan. Imala je svoje probleme koje nije mogla tek tako da reši - ispričala nam je.

Uzrok požara za sada nije poznat.