AKTUELNO

Posle celodnevne potrage, telo je izvučeno iz vode.

Novopazarac Eldar B. (21) utopio se prekjuče u večernjim satima na jezeru Gazivode, u blizini kasarne na Podama, kada je iznenada potonuo tokom plivanja i više nije izronio na površinu.

Tragedija se dogodila sinoć oko 20 časova, a mladić je, kako saznaju mediji, bio na jezeru sa prijateljima.

Foto: Videoplus

- Mladić je došao na jezero sa prijateljima kako bi se malo osvežili i rashladili. Plivali su i sve je bilo normalno, kada je on iznenada samo nestao sa površine vode i nakon toga nije isplivao - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

Potraga

- Prijatelji sa kojima je bio, ali i okupljeni ljudi, odmah su pozvali policiju, a u toku je potraga za telom nesrećnog mladića. Na teren su odmah izašle ronilačke ekipe. Telo nesrećnog mladića pronađeno je skoro 24 sata posle potrage na istom mestu na kome je i poslednji put viđen. Na ovom jezeru često se dave kupači jer je ono puno virova koji povuku ljude, pa ni veoma vešti plivači ne mogu da se izvuku.

O Eldaru B. meštani Novog Pazara imaju samo reči hvale.

- On je bio fin i divan mladić, iza sebe je ostavio roditelje i brata blizanca. Radio je kao konobar u jednom novopazaraskom lokalu - kažu komšije. Kako se priča među meštanima, jezero na kom se udavio mladić navodno je ukleto, a iz godine u godinu ovde se dešavaju tragedije koje odnose mahom živote mladih.

Video: Video plus

- Voda je tu izuzetno hladna i čudna. Svi misle da je jezero mirno i da tu ništa ne može da im se dogodi, ali kada ih uhvate virovi, kojih ima mnogo, uplaše se i retko ko se izvuče - objasnio je jedan od meštana za Kurir.

Prokletstvo

Slični komentari mogli su se videti i na Fejsbuku ispod vesti o nestanku Eldara B. u talasima jezera Gazivode.

- Treba zabraniti kupanje na jezeru. Toliko se ljudi utopilo i nikako da ga zatvore za kupače. Jezero je lepo za obilazak i plovidbu čamcem, ali za kupanje je jako opasno - napisali su revoltirani građani.

Foto: Videoplus

Navodno, na dnu jezera nalazi se nekoliko potopljenih svetinja, koje su nakon izgradnje brane bile u blizini, pa meštani kažu da je prokletstvo nastalo zbog toga.

- Na dnu jezera Gazivode nalaze se ostaci dvora čuvene srpske srednjovekovne kraljice Jelene Anžujske, kao i kula zvonara iz 13. veka, dve srednjovekovne pravoslavne crkve, rimska nekropola, kao i islamska svetinja i groblje - navode meštani.