AKTUELNO

Policija sumnja da je glavna meta bio njen momak.

Prema pisanjima pojedinih medija, fitnes instruktorka iz Novog Sada Teodora Kaćanski (30) najverovatnije je greškom ubijena u novosadskom naselju Telep. Ona se nalazila u džipu koji pripada njenom dečku Nenadu S. (38).

Izvor iz istrage kaže da se pucnjava dogodila ispred zgrade gde su Teodora i Nenad zajedno živeli skoro dve godine.

- U subotu su ceo dan proveli zajedno i bili na više mesta u Novom Sadu. Sve vreme "rendž rover" je vozio Nenad. Oni su se oko 18 časova dovezli do zgrade u Somborskoj ulici, u kojoj stanuju. Nenad je izašao iz džipa i ušao u zgradu, a Teodora je ostala na mestu suvozača - objašnjava izvor.

Nakon dva-tri minuta ona je izašla iz džipa, obišla vozilo i sela za volan da ga preparkira.

- Čim je preparkirala džip, iza jednog grma pojavio se napadač, pritrčao automobilu i zapucao. Moguće je da napadač nije uočio da je Nenad malo pre toga izašao iz džipa i da je Teodora sela za volan. Ispituje se, svakako, i mogućnost da je zapravo ona bila meta napada, ali to je malo verovatno - naveo je sagovornik iz istrage.

Napadač je ispalio najmanje pet metaka dok je Teodora bila za volanom.

- Ona se u trenutku napada bacila na suvozačko sedište, otvorila suvozačka vrata i teško ranjena ispuzala iz vozila. Napadač je pobegao prema Bulevaru patrijarha Pavla, gde ga je najverovatnije čekao saučesnik. Prolaznici su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a Nenad je tek tad izašao iz zgrade i video šta se desilo - kaže izvor.

Teodora je bila klinički mrtva, ali lekari su nekako uspeli da je povrate u život.

- Pogođena je na nekoliko mesta, od vrata do nogu. Izvršene su višestruke operacije, koje su trajale oko tri i po sata. I dalje je na intenzivnoj jedinici Urgentnog centra, u teškom opštem stanju - rečeno je u Kliničkom centru Vojvodine.

Prema saznanjima pojedinih medija, Teodora nema dosije, za razliku od njenog dečka.

- Hapšen je zbog džeparenja, kao i "običnih" i teških krađa. Osuđen je 1998. na dve godine i pet meseci i tu kaznu je odslužio. On se u poslednjih nekoliko godina bavi ozbiljnim biznisom. Postoje indicije da je radio naplatu dugova, a zbog brzine kojom je stekao kapital ispitaće se i da li je imao posla sa narkoticima - kažu u policiji.

I. P.

#Bolnica

#Novi Sad

#Policija

#Pucnjava

'