AKTUELNO

Povodom otmice D. P (22) koji je u 26. juna u Bačkom Jarku, opština Temerin, otet radi predaje novca i koji je tom prilikom zadobio telesne povrede, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Oni su obavestili javnost da je doneta Naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih S. S. i S. M., zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo otmica kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 134, stav 2, za šta je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 3 do 12 godina.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičeni S. S. i S. M. su uhapšeni, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je javno tužilaštvo Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora.

- Kako se sumnja, S. M. i S. S. su oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra na ime nepostojećeg duga, što su snimili i snimak poslali devojci oštećenog - saopšteno je ranije iz policije.

Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u toku vođenja istrage hitno i detaljno preduzimati dokazne radnje, nakon čega će u skladu sa zakonom donositi dalje procesne odluke, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.