AKTUELNO

Tuga, bol i suze nisu se mogli sakriti na licima velikog broja Čačana koji su se okupili na Gradskom trgu kako bi u znak sećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu pustili bele balone u nebo. Ono što su svi primetili jeste da je na desetine balona odletelo, a samo četiri zavezana zakačila su se za jedan visoki stub. Mnogi su to povezali upravo sa četiri prerano nastradala mladića, četiri nerazdvojna drugara od detinjstva koji su zajedno otišli u smrt. Prema rečima svih koji su ih poznavali, bili su deca za primer.

- Još uvek ne možemo da verujemo da se ovo dešava. Imali smo velike planove za budućnost, polaganje prijemnog ispita, upisivanje fakulteta. Ni u najgorim košmarima nismo mogli ni da pomislimo da se ovako nešto može desiti. Ovo je ogroman šok od kog se nikad u potpunosti nećemo oporaviti - kaže za RINU drug nastradalog Ognjena.

Foto: RINA, 192_rs

Voleli su fudbal, druženje i gradski park pored kog su odrasli. Od njih su se na društvenim mrežama oprostili su se i drugari iz naselja Vinara.

- Ceo život ispred zgrade igrali kockice, ceo život zajedno igrali traže i najbolji fudbal koji se igrao, igrao se sa tobom. Jako fališ i tvoj odlazak ostavlja dubok trag, ali na nama je da te se uvek sećamo i pamtimo lepe momente. Tvoja Vinara - napisano je društvenim mrežama uz crno-belu fotografiju nasradalog Nikole.

Foto: RINA

Četvorica mladića starosti 18 i 19 godina tragično su izgubila život u strašnoj saobraćajnoj nesreći u blizini sela Jančići kad su se dva sata nakon ponoći vraćali sa proslave punoletstva. Daljom istragom utvrđeno je da mladi Čačani nisu bili pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci.

Foto: RINA

Preminuli su usled preloma vrata, kada je vozilo u kom se nalazilo prvo udarilo u drvo, a zatim nakon nekoliko okretanja završilo u praviliji u koritu potoka koji se uliva u Kamenicu. Ponedeljak 27. jun i utorak 28. jun su Dani žalosti za grad Čačak.

- Velika tuga za naš grad Čačak, ali i za čitavu Srbiju. Prerani odlazak četiri mlada života je nenadoknadiv gubitak. Ovom prilikom bih želeo da izrazim iskreno saučešće podoricama ovih mladih ljudi. Učinićemo sve da uspomena na njihovu mladost i dobrotu nikada ne izbledi - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Sahrana Ognjena i Nikole biće obavljena sutra, a Luka i Ivan će biti sahranjeni u sredu.