AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu sinoć su u blizini autobuske stanice pokušali da uhapse D. J. (1985) zbog pretnji da će baciti eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u ovom gradu, ali i sumnje da je u prethodnih nekoliko dana izvršio više teških krađa.

Međutim, D. J. je tom prilikom izvadio ručnu bombu i zapretio da će je baciti na policajce. Pripadnici MUP su kasnije uspostavili kontakt putem mobilnog telefona sa D. J., ali uprkos pregovorima, on nije želeo da se preda.

Nakon toga policijski službenici su locirali kuću u Ulici Božidara Milunovića, gde se sa bombom skrivao osumnjičeni D. J., a u objektu se, u tom trenutku, nalazilo još deset osoba, među kojima i jedna osamnaestomesečna beba i četvoro dece od 6 do 13 godina. Tu je bila i njegova petnaestogodišnja devojka.

Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću, a D. J. je tada pokušao da istu aktivira, zbog čega su ga policajci ubili.

Jedan od policijskih službenika je prisebnom i brzom intervencijom uspeo je da dođe do D. J., pre nego što je bacio bombu, i tako spreči daleko veću tragediju u kojoj su mogla da stradaju deca i ostali prisutni u kući.

#Bomba

#Kraljevo

'