AKTUELNO

Uhapšenom preti 12 godina zatvora.

Muškarac (58) iz Gornjeg Milanovca, koji je u petak uhapšen zbog sumnje da je najmanje dve godine seksualno zlostavljao devojčicu (13), navodno je posle hapšenja priznao da je bio intiman sa maloletnicom, a da stvar bude još gora, sumnja se da je majka žrtve sve vreme znala da njena ćerka ima seksualne odnose sa ovim čovekom!

Prema rečima izvora iz istrage, sumnja se da je majka oštećene maloletnice navodno odobravala zlostavljanje rođenog deteta zarad materijalnih interesa, te da je policija mesecima radila na prikupljanju dokaza protiv pedofila, koji je uhapšen pre dva dana.

Bio pod prismotrom

Kako su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Čačku, njemu je određen pritvor do 30 dana.

- Zbog interesa maloletne oštećene tužilaštvo ne može da iznosi više detalja. Osumnjičeni je pred tužiocem priznao da je bio intiman sa maloletnim detetom - kaže izvor.

Preti mu 12 godina robije

Za krivično delo seksualnog nasilja nad detetom koje se uhapšenom muškarcu stavlja na teret, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do 12 godina.

Kako saznaju mediji, uhapšeni živi u Gornjem Milanovcu, nije formalno oženjen i zaposlen je u jednom javnom preduzeću kao komunalni radnik.

- Zlostavljana devojcica sa osumnjičenim nije u krvnom srodstvu - kaže naš izvor i dodaje:

- Osumnjičeni je lokalnoj policiji poznat od ranije, budući da su ga već prijavljivali za slične nedozvoljene polne radnje. Od prvih sumnji na izvršenje ovog krivičnog dela on je praćen i bio je pod prismotrom. Uhapšen je onda kada je policija sakupila dovoljno dokaza da može biti i osuđen - kaže naš izvor iz istrage.

Na prvu vest o hapšenju pedofila i njegovom praćenju od skoro pola godine, u javnosti su se čule brojne kritike na račun policije i pravosuđa, zbog tolikog čekanja do njegovog konačnog hapšenja.

Poznat kao lopov

- To su vrlo teški i zahtevni procesi pri kojima treba pribaviti dokaze, čuvajući identitet žrtve i njene porodice, a istovremeno imati saradnju roditelja. To je veoma teško postići jer roditelji vrlo često, iz nekog interesa, pobijaju izjavu sopstvenog deteta. Kada imamo takvu situaciju istraga tapka u mestu, jer nemamo saradnju žrtve. Epilog takvih istraga je da zlostavljač prođe nekažnjeno. Konkretno u ovom slučaju, bila je otežana komunikacija sa majkom deteta. Budući da se radi o porodici teškog materijalnog stanja, majka je zbog interesa odobravala zlostavljanje devojčice - kaže izvor.

Foto: MUP, TV Pink Printscreen

Prema rečima onih koji poznaju uhapšenog muškarca, on je u svom okruženju poznat kao sitan lopov, međutim, niko nije slutio da u sebi gaji izopačenost i seksualnu sklonost ka deci.

- Radio je u jednom javnom preduzeću i bio je kao radnik angažovan na održavanju jednog spomen-kompleksa, gde je kosio zelene površine i bavio se uređenjem prostora - pričaju ogorčene kolege Milanovčanina i dodaju:

Sećamo se kada je bio optužen za krađu ivičnjaka, još u vreme kada se radila rekonstrukcija kompleksa. U firmi je tada tretiran disciplinski i morao je da nadoknadi štetu. Takođe je utvrđeno da je krao i naftu iz preduzeća, pa je i zbog toga odgovarao. Pritom sa kolegama nije naročito druželjubiv, imao je neki svoj svet. Za njegovu izopačenost nismo znali.

U preduzeću u kom je osumnjičeni zaposlen kažu da je on disciplinski i prekršajno odgovarao za nekoliko krađa, ali za pedofiliju niko ne zna.

- Šokiran sam, zgrožen i osuđujem takvo ponašanje! On već dugo godina radi u ovoj firmi i nama u preduzeću nije stigao nikakav dopis ili saznanje da se protiv njega vodi bilo kakavpostupak ili predistražne radnje - kaže direktor preduzeća.