AKTUELNO

Kada je 3. aprila 2016. godine beživotno telo pevačice iz Borče pronađeno u kanalu kod nasipa u Crvenki, nizao se broj osumnjičenih koji su pominjani kao njene eventualne ubice.

Jelenino ubistvo zaokupilo je pažnju celokupne srpske javnosti, a prve sumnje, na početku istrage, pale su na porodicu.

Sumnja je najpre pala na Jeleninog supruga Zorana, a zatim i na celu njihovu porodicu: Zoranovog brata koji je povezivan sa satanističkim sektama, Jeleninog pastorka koji je navodno bio ljuboran na maćehu, mračnog svekra, svekrvu vračaru...

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

U vezu sa zločinom dovođen je i misteriozni biciklista, čovek sa štapom koji je prolazio stazom, komšija koji je pobegao iz zemlje posle zločina, ali zbog poternice zbog drugog krivičnog dela, robijaš iz "Zabele“ koji je bio na slobodnom vikendu...

Svi oni redom su saslušavani u policiji po nekoliko puta, ispitivani su na poligrafu, poređen je njihov DNK trag sa tragovima nađenim na mestu zločina... Zoran je od prvog dana u javnosti ostao glavni osumnjičeni za ovaj zločin.

Njegove izjave su često bile kontradiktorne i sumnjive i policiji. Zbog toga je na poligrafsko ispitivanje vođen više puta.

Komšije i prijatelji ove prodice pričali su za medije prvo da su se on i Jelena jako voleli, a zatim i da je on bio jako ljubomoran i da je želela da ga ostavi. Sve to pojačavalo je sumnju da se iza njegovog krajnje sumnjivog ponašanja krije još nešto.

OSTALI OSUMNJIČENI

Ivica Ajdarević, kum

Ivica Ajdarević, kum ubijene pevačice i njenog supruga, prvih dana bio je na spisku sumnjivih osoba. Nekoliko puta je bio u policiji na ispitivanju.

Vladimir Marjanović, svekar

Jelenin svekar Vladimir Marjanović više puta je bio pozivan na saslušanje. Bio je poligrafski testiran, međutim njemu pritvor nikada nije bio određen. Nekoliko puta u javnosti je rekao da su osumnjičeni svi: "Prvo Zoran, pa ja, pa svi drugi članovi porodice“, rekao je on.

Foto: Pink.rs

Neimenovani ljubavnik

Odmah po pronalasku Jeleninog beživotnog tela pojavila se informacija da je Jelenu ubio ljubavnik koji je dan ranije dobio slobodan vikend u „Zabeli“ gde je služio kaznu. Ta teorija je vrlo brzo demantovana, a zamenila ju je priča o tajkunu iz Borče koji je navodno pao na poligrafu. I ovu teoriju Jelenina porodica odmah je demantovala, međutim nakon što je Zoran Marjanović uhapšen, njegov otac izjavio je za medije da je njegovu snaju ubio ljubavnik-tajkun.

Nebojša Rojko

Nekoliko dana tragalo se za mladićem Nebojšom Rojkom, koji živi u prvoj kući u ulazu u naselje Crvenka. Imao je dosije, bio policiji poznat odranije, a nakon ubistva pevačice niko ga nije video. Javnost je poverovala da će njegovim hapšenjem ovaj slučaj biti rasvetljen. Međutim, ubrzo se saznalo da je Rojko pobegao u Bosnu, ali ne zato što ima veze sa ubistvom pevačice, već kako bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne.

Čamdžije sa Dunava

Zatim se pojavila informacija da čamdžija koji prevozi ljude od Crvenke do Zemuna preko reke zapravo zna ko je ubica jer je Jelenino telo pronađeno na nekoliko stotina metara od Dunava. Zbog mogućnosti da je ubica pobegao vodenim putem, policija je ispitivala sve stanare obližnjeg vikend-naselja. Inspektore je zanimalo da li su te subote, 2. aprila po podne i predveče, videli nekog ko nije iz njihovog okruženja da se dovezao ili odvezao čamcem. Ni ova teorija nije pokazala rezultate.

Čovek sa štapom

Jedna od prvih konkretnih informacija o ubistvu bila je ona koja je govorila da je Jelena usmrćena udarcima drvenim štapom. I Zoran je u policiji dao iskaz u kojem je rekao da je izvesnog čoveka sa štapom video na nasipu kobnog dana, da se s njim mimoišao dok je panično tražio suprugu. Misteriozni „čovek sa štapom“ zapravo je bio Kanis Veselinović (64), stanovnik Crvenke, koji je za naš list rekao da nije video ništa sumnjivo na nasipu tog 2. aprila. On je prošao i poligrafsko testiranje.

Foto: Andrej Nihil

Mladić kraj Jeleninog groba

Da je ubica konačno uhvaćen svi su se ponadali 11. maja, kada se na četrdesetodnevnom pomenu pevačici na groblju pojavio nepoznat mladić u belom dresu. On je zapao za oko svima, porodici koja ga nije poznavala, pa i novinarima. Ubrzo je pozvana policija i oni su priveli mladića na ispitivanje. Na kraju je ipak utvrđeno da je taj mladić samo bio Jelenin obožavalac, da je radio u lokalnoj mesari i da je želeo da se oprosti od pevačice koju je voleo da sluša.

Kamiondžija iz Nemačke

Poslednje informacije čak su ukazale na mogućnost da se radi o nepoznatom kamiondžiji, serijskom ubici, koji je već počinio dva ista dela, u Nemačkoj i Austriji.

Misterija druge strane nasipa

Inspektori su tokom istrage pretraživali i kanal sa druge strane nasipa. Jedna od teorija je bila da ju je ubica ubio sa te strane, a potom stavio u auto i prevezao. Posle nekoliko sati ju je po toj teoriji bacio u kanal. Ovo se poklapa i sa nalazima CFI da pevačica nije ubijena tamo gde joj je pronađeno telo.

#Jelena Marjanović

#Osumnjičeni

#Ubistvo

'