AKTUELNO

Šofer autobusa koji saobraća na liniji 50 pretučen je u naselju Braće Jerković kad ga je za sada nepoznati napadač izudarao i pobegao!

Napad se dogodio juče oko 13 sati, a vozač ima povrede nosa. Svi putnici koji su se našli u vozilu ostali su zgroženi onim što se dogodilo, ali niko nije reagovao na ovaj incident.

- Autobus je išao iz Ustaničke ulice ka naselju Braće Jerković. Još nemamo informaciju šta je prethodilo tuči, ali je napadač jurio za autobusom od Plavog mosta do naselja. Tu ga je konačno sustigao i kroz prozor autobusa vozaču zadao nekoliko udaraca pesnicom u glavu. Napadač je nakon toga otišao sa mesta nezgode, a vozač je ostao sa vidnim povredama nosa - navodi izvor upućen u slučaj.

Očevici nemilog događaja odmah su pozvali policiju koja je ubrzo stigla ne mesto nezgode i uzela izjavu od povređenog. Istog trenutka za osumnjičenim je raspisana i potraga, a intenzivno se radi i na njegovoj indetifikaciji.

Fizički nasrtaji na vozače gradskog prevoza sve su učestaliji. Od početka godine do sada bilo ih je 32, a prošle godine napadnuti su 92 puta. Slično je bilo i 2020.

U odnosu na raniji period, napadi su sve suroviji, pa vozači prolaze sa sve težim povredama. Kako ističu zaposleni, ne vredi ni to što svaki vozač ima panik-taster kojim operativni centar obaveštava da je napadnut, posle čega na mesto incidenta dolazi policija. Rasprava među putnicima ima stalno i svugde, a napada na okretnicima, stanicama, i najviše u žutim trakama.

U prošloj godini beleži se skoro trideset napada i na vozače privatnika uprkos kamerama u vozilima. Kako ističu vozači, najveća mana je to što kamera nema na stajalištima. Posebno bi ih trebalo ugraditi na najvećim presedačkim mestima poput Zelenog venca, na autobuskim terminusima i okretnicima, odnosno na oko 150 lokacija u gradu.

Autor: