AKTUELNO

Dokazi koje su istražitelji prikupili tokom jednoipogodišnje istrage nedvosmisleno ukazuju da je u zločinu i prikrivanju tragova učestvovalo više osoba.

Policija će, vrlo verovatno, narednih dana privesti još jednog člana porodice Marjanović zbog sumnje da je uhapšenom Zoranu pomagao u skrivanju dokaza posle zverskog ubistva Jelene Marjanović, saznaje Informer u tužilaštvu.

Prikupljeni dokazi ozbiljno terete bar još jednog od Marjanovića, a možda i više njih,  navode dobro upućeni izvori.

Koža ispod noktiju

Da je u zločinu učestvovalo više osoba, dokazuje između ostalog i veštačenje "podnokatnog sadržaja" pokojne Jelene, u kom je pronađen DNK materijal nepoznatog muškarca!?!

ZORAN LJUBAVNICI NAPRAVIO DETE PRE UBISTVA JELENE?

- Istina je da DNK trag Zorana Marjanovića nije nađen ispod noktiju njegove supruge, koja se grčevito borila sa ubicom, ali pod njenim noktima jesu nađeni tragovi kože druge muške osobe, čiji se identitet zasad drži u strogoj tajnosti... - tvrdi jedan od policijskih operativaca. On kaže da je na osnovu toga logično pretpostaviti da je Zoran zapravo pomagač u ubistvu.

- Kada znate da na blatu koje je nađeno na glavi ubijene Jelene jeste lociran DNK trag Zorana Marjanovića, a da je pod Jeleninim noktima utvrđen DNK drugog muškarca, logično je da zaključite da je suprug saučesnik, a ubica neki drugi muškarac. Ali to će tek precizno da utvrdi istraga. Narednih dana mnogo toga bi moglo da bude jasnije...

Kao mogući saučesnici u zločinu do sada su se u medijima pominjali gotovo svi članovi porodice Marjanović, iako se podnetom krivičnom prijavom samo Zoran tereti za teško ubistvo supruge.

Pravosnažna odluka o Marjanovićevom pritvoru u roku od 48 sata

Otac Vladimir, majka Zorica i brat Miloš su u proteklo vreme više puta privođeni na informativne razgovore, ali nisu zadržavani u pritvoru. Posle hapšenja Zorana pojavila se informacija da je njegov brat Miloš krajem avgusta ove godine zadržan u pritvoru 48 sati, ali ta informacija zvanično nije potvrđena.

Foto: E-stock

Inače, izgled terena oko kanala u naselju Crvenka kod Borče, gde je Jelenino telo pronađeno 3. aprila prošle godine, dodatno je podgrejao sumnju da je ubica imao pomagača ili više njih.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Naime, u krugu od stotinak metara nađene su nasumično razbacane lične stvari ubijene pevačice, kao da je neko namerno hteo da zavara trag gde je Jelena tačno ubijena.

- Na jednom mestu je nađena njena gumica za kosu, na drugom jedna patika, na trećem pramen kose... Ona jeste verovatno nasmrt izudarana negde u blizini kanala, gde je nađena mrtva, ali je sporno gde tačno. Neko se očigledno jako potrudio da zametne tragove razbacivanjem Jeleninih stvari svuda okolo - ističe sagovornik, i dodaje:

- Ne verujemo da je ubica sam mogao da vodi računa o tome kako da 'počisti' teren posle zločina ili da prikrije tragove. Morao je da ima saučesnika za fingiranje dokaza, ali i za odvlačenje tela do kanala, gde je pokojna žena dokrajčena udarcima u glavu nekim tupim predmetom.

#Hapšenje

#Policija

#dokazi

'