AKTUELNO

Pred Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu danas je stigao predmet protiv Zorana Marjanovića povodom žalbi na rešenje kojim mu je određen pritvor, a to veće ima rok od 48 sati za odlučivanje.

Žalbe su izjavili zamenik Višeg javnog tužioca i tri Marjanovićeva branioca.

-Krivičnom vanpretresnom veću danas izneti spisi predmeta u krivičnom postupku koji se vodi protiv okrivljenog Marjanovića, na odlučivanje po izjavljenim žalbama na rešenje sudije za prethodni postupak kojim mu je 16. septembra određen pritvor - precizirala je za beogradske medije portparol suda Bojana Stanković.

Ona je dodala da krivično vanraspravno odluku o žalbi donosi u roku od 48 sati. Marjanoviću je pritvor sudija za prethodni postupak odredio samo iz razloga "postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svedoke", Više javno tužilaštvo žalbom traži da mu se pritvor odredi i zbog razloga "uznemirenja javnosti". Marjanovićevi branioci traže ukidanje pritvora.

Pročitajte još: VELEOBRT?! Advokat Zorana Marjanovića za PINK: On definitivno nije ubica

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina. Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju 16. septembra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati. Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

#Pritvor

#Zoran Marjanović

'