AKTUELNO

"Žao mi je i krivo što juče nisam ništa mogao da pomognem", kaže Senad koji je na sve načine pokušao da nesrećnu ženu pronađe u vodi Zlatarskog jezera.

Bojana Simović (38) iz Nove Varoši udavila se u Zlatarskom jezeru pred svoje dve maloletne ćerke u ponedeljak, kad je oko 17 sati ušla u vodu da se malo rashladi.

Ronioci Žandarmerije pronašli su juče nešto pre 10 sati njeno telo, i to blizu brane na Kokinom Brodu, gde je nesrećna žena nestala u vodi nekoliko sati ranije.

Senad Hadžiibrahimović ni slutio nije da će pozdrav sa nesrećnom Bojanom biti i poslednji u njenom životu i taj susret pamtiće dok je živ.

Foto: TV Pink Printscreen

Ova mlada žena sa dve devojčice krenula je da se rashladi u vodi Zlatarskog jezera, ali je odmah posle ulaska nestala u njegovim dubinama.

- Posle desetak minuta čuo sam povike njene mlađe ćerke. Vikala je: "Molim vas, molim vas, pomozite, mama je nestala! Ušla je u vodu!". Dotrčao sam do jezera, devojčice su bile u panici, nisu znale da mi tačno objasne ni gde je ušla u vodu - priča Hadžiibrahimović koji je Bojanin prijatelj, a ujedno i očevidac strašne tragedije.

Foto: TV Pink Printscreen

Začuvši povike dve Bojanine ćerkice, Senad je dotrčao do obale i shvatio da se nešto strašno dešava. Odmah je pozvao hitnu pomoć, policiju i čuvarsku i ribo-čuvarsku službu prirodnog rezervata Uvac.

- Svi su došli u roku od 10 minuta. Ribari su prišli čamcima, bili smo ovde sinoć do samog mraka, čekali smo da se pojavi njeno telo, ali ga stvarno nije bilo. Jutros su ga pripadnici Žandarmerije našli na dubini od oko šet metara - priča Senad i dodaje kroz suze:

Žao mi je i krivo što juče nisam ništa mogao da pomognem.

Da tragedija bude veća, iza Bojane su ostale dve devojčice - jedna peti i druga osmi razred, a one su, nažalost, pre par godina ostale i bez oca.

Video: TV Pink Printscreen