AKTUELNO

Ognjen Ikač zvani Kuki (22) ubijen je na današnji dan pre četiri godine na Vidikovcu.

Tog 17. juna 2018. Ikač, inače navijač Rada, sa prijateljima je u jutarnjim časovima bio na gorblju Orlovača, na šestomesecnom pomenu prijatelju Aleksandru Savkoviću, koji je ubijen 17. decembra 2017. ispred kluba Nana na Senjaku. Potom je s prijateljima otišao u kafić "Klagenfurt" u ulici Vidikovački venac 73, gde je ostao do kasno.

Oko 1.50 iza ponoći došlo je do sukoba sa tragičnim ishodom.

Postoje dve verzije tog događaja.

Prema jednoj, Ikač i njegov prijatelj Marko su se posvađali sa drugom grupom mladića, posle čega je Kuki pogođen iz vatrenog oružja, a prema drugoj, svađe nije bilo, već se napadač došunjao kroz baštu kafića, došao do žrtve i pucao na njega.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

Ikač je, iako teško ranjen, pokušao da pobegne preko ulice ka zgradama u Ulici patrijarha Joanikija, a ubica je ispred kafića nastavio da puca na njega.

Ognjen je, sav obliven krvlju, po prijavi građana pronađena na stepeništu parkića. U kritičnom stanju je kolima Hitne pomoći prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Preminuo je u bolnici tokom noći.

Ognjen je sin Predraga Pece Ikača, vlasnika nekadašnjeg čuvenog kazina "Fer plej", koji je ubijen na parkingu, takođe na Vidikovcu, 1999. godine.

Predrag Ikač javnosti je postao poznat sredinom devedestih godina kad je sa Zoranom Kovačevićem Kočom i Slobodanom Arambašićem ušao u biznis sa kockarnicama i otvorio kazino "Fer plej". I Ikač i Kovačević ubrzo su likvidirani na gotovo isti način, a njihove ubice su još nepoznate.

Autor: