AKTUELNO

M. S. uhapšen zbog sumnje da se "džetom" zakucao u "škodu" koja je stajala na semaforu, a u kojoj su bili ruska državljanka Alina K. Sergejevna i njen muž B. S.

Mladić M. S. (20) iz Melenaca kod Zrenjanina uhapšen je zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala ruska državljanka Alina K. Sergejevna (34) kada se kolima zakucao u "škodu" u kojoj je ona bila sa suprugom B. S. (40) na semaforu.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u sredu oko 23 sata u Ulici srpskih vladara u Melencima kod Zrenjanina. M. S. se na teret stavlja da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Foto: Instagram.com/192_rs

Leteli 30 metara

- Automobil "škoda" bio je na semaforu, a u jednom trenutku "džeta" kojom je upravljao mladić zakucala se u njih i odbacila ih 30 metara. Sumnja se da je on vozio preko 150 na sat - kaže naš sagovornik:

- Udarac je bio toliko silovit da je nesrećna devojka od povreda na mestu preminula i lekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt. Alinin muž prošao je s teškim povredama i zbrinut je u zrenjaninskoj bolnici, gde se nalazi na odeljenju intenzivne nege. On je trenutno stabilnog i svesnog stanja i van životne opasnosti.

Foto: Facebook.com

Meštani Melenaca kažu da je saobraćajka bila jeziva, a da je poginula devojka navodno iz mesta Padej.

- M. S. je s prijateljem bio u kafiću, pili su i zabavljali se, a u jednom trenutku njih dvojica su izašli i jurcali su po Melencima. Kad su došli do centra, gde je i policijska stanica, verovatno zbog prevelike brzine nisu videli da je na semaforu crveno, pa su udarili u "škodu", u kojoj su bili Ruskinja i njen muž - kažu žitelji i dodaju:

Na mestu mrtva

Udarac je bio stravičan, puklo je u celom mestu, a "škodu" su odgurali 30 metara na neku travnatu površinu. Ona je na mestu preminula, a suprug je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu. Mladići koji su bili u kolima prošli su s lakšim povredama, skoro su nepovređeni.

Žitelji ističu da je uhapšeni mladić na lošem glasu u selu.

- M. S. je poznat po bahatom ponašanju, priča se da je sklon narkoticima, kao i da često pravi probleme. Kažu da je i sinoć bio više pod dejstvom narkotika nego što je bio pijan. Takođe, on nema položen vozački ispit i nema kola, već je sinoć uzeo od prijatelja da se provoza u takvom stanju po selu - kažu meštani i dodaju da je mladić prilikom izlaska iz kola bio vidno dezorijentisan i nije ništa pričao nego je samo nemo gledao.

Uhapšenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden višem javnom tužiocu u Zrenjaninu.

Elena stradala pred mužem

Ruska državljanka Elena Rupcova (38) poginula je u januaru u nesreći kod Šapca, a pogibija Aline Sergejevne mnoge je podsetila na njenu sudbinu. - Elena je, kao i Alina, bila u kolima s mužem. S njima su tada bila i deca, a auto se pod nerazjašnjenim okolnostima prevrnuo. Njen muž Roman je uhapšen i nešto kasnije pušten iz pritvora, a protiv njega se vodi postupak - priča izvor.

Foto: Facebook.com