AKTUELNO

V. K. (66) iz Čačka osuđen je na tri meseca zatvora, uslovno na godinu, zbog nanošenja lakih telesnih povreda susetki D. P.

Presudu je izrekao Osnovni sud u Čačku po optužnom predlogu Osnovnog tužilaštva u ovom gradu.

Sud je održao glavni pretres bez prisustva optuženog koje, zbog visine zaprećene kazne, i nije bilo nužno, i utvrdio da je 1. jula prošle godine u 20.30 sati on, pred svojom kućom, napao komšinicu koja se kod njega pojavila sa majkom, tražeći da joj optuženi vrati neki novac (600.000 dinara).

Domaćin je na to dohvatio drvenu stolicu sa naslonom koja je bila na terasi i njome zamahnuo prema susetki, od čega se ona branila podignutom desnom rukom.

Zatim je dohvatio drvenu kockastu letvu od dva mestra koja je stajala pored ulaznih vrata i oštećenu udario u nogu, levu potkolenicu i butinu. Lekar je utvrdio da je na pet mesta pretrpela nagnječenja tkiva i oguljotine sa potkožnim krvnim podlivima, odnosno lake telesne povrede.

Okrivljeni se u toku postupka branio navodom da mu je oštećena prišla i udarila ga pesnicom u glavu a on je stolicom zamahnuo prema njoj da bi se odbranio, jer je sve vreme nasrtala kako bi ga udarila. Međutim, sud nije prihvatio takvu odbranu već je ocenio da je neuverljiva, nelogična, nesaglasna sa dokazima i sračunata na izbegavanje krivice.

Autor:

#pare

#Čačak