AKTUELNO

Pojedini mediji ne prestaju da spekulišu o ubistvu pevačice, a prema navodima koje su objavili, kuća porodice Marjanović oprana je varikinom neposredno nakon što je pevačica ubijena. Advokati odbrane otkrili su da li je to istina.

U Višem sudu u Beogradu za 8. jul je zakazana završnica suđenja Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. u Borči, a juče je završen dokazni postupak.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Jedan od najvećih stručnjaka u Srbiji, veštak Dušan Keckarević, juče je u Višem sudu izjavio da je Zoran Marjanović morao da ima tragove krvi na odeći koju je od njega izuzela policija na dan hapšenja, rekao je advokat odbrane Stefan Jokić gostujući u “Novom jutru” Televizije Pink.

Keckarević je, ističe advokat, koristio najsavremeniju metodu za otkrivanje tragova krvi i nije uspeo da ih pronađe. S tim u vezi, ne postoji nijedan dokaz koji Zorana Marjanovića veže za izvršenje krivičnog dela.

- Nesporno je da je Keckarević izjavio da se Jelena Marjanović očajnički borila da izađe iz kanala, ali je prethodno rekao da su njene povrede na glavi, povrede koje podrazumevaju obilno krvarenje, pa bi samim tim Zoran Marjanović morao da ima krv na sebi – navodi Jokić.

Foto: TV Pink Printscreen

Odbrana je, dodaje, sigurna u oslobađajuću presudu.

- Očekujem samo oslobađajuću presudu, a zauvek će postojati nepravda koja je naneta porodici Marjanović. U slučaju oslobađajuće presude, ostaće pečat. Zoran Marjanović je 11 meseci proveo u pritvoru, otac mu je preminuo od stresa, umrla mu je majka, porodica je uništena. Nadam se da će oslobađajuća presuda barem malo ispraviti ono što im je učinjeno – kaže Jokić.

Advokat Nikola Dumnić dodaje da, iako se Jelena Marjanović borila da izađe iz kanala, u tome nije uspela. Života je lišena na mestu na kojem je njeno telo i nađeno, ali Keckarević nije ispitivan povodom ovog pitanja.

- Tema njegovog ispitivanja odnosila se na biološke tragove pronađene na licu mesta: na DNK i na krv. Na Zoranu Marjanoviću, ponavljamo, nije pronađen nijedan DNK trag, niti trag krvi. Telo je, prema rečima veštaka, nađeno u vodi, obilno je krvarilo i samim tim predmet koji je bio u vodi morao bi na sebi da ima tragove krvi. Takvih tragova nema i zaključak je jasan: Zoranova odeća nije bila u tom kanalu i manje-više je sve jasno – kaže Dumnić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kakva god da bude presuda Zoranu Marjanoviću, ovaj slučaj ostaće večita misterija – nećemo saznati okolnosti koje su prethodile ubistvu, ko je ubica i ko je eventualno nalogodavac, kaže urednik portala Kurir.rs Mladen Radulović.

Ubistvo mlade žene je, dodaje, strašna tragedija.

- Sud mora da ceni dokaze i da po njima sudi, bez obzira na razne pritiske. Ukoliko postoje dokazi, Zoran Marjanović mora biti osuđen, ako ne postoje, mora biti oslobođen, a tada bi istraga morala da se nastavi – navodi Radulović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kuća porodice Marjanović oprana varikinom?!

Ističe da nadležni moraju da se pozabave navodima do kojih su došli mediji – da je kuća porodice Marjanović neposredno posle ubistva oprana varikinom.

- Vrlo je važno da li se to desilo ili nije, iako to nije tema postupka – naveo je urednik Kurira, na šta mu je Jokić odgovorio:

Sudski veštak je rekao da to nije tačno! To je demantovao. Drugo je što novinari to nisu hteli da prenesu u medijima. Važno je da se ta glupost otkloni.

Članovi porodice prisluškivano 6 meseci

Dumnić dodaje da su članovi porodice Marjanović po nalogu suda prisluškivano šest meseci nakon ubistva.

- Prisluškivani su im telefoni, vozila i kuća su im ozvučena. Da li stvarno mislite da ti ljudi, od kojih niko nikada nije imao ni prekršajni postupak, a kamoli krivični, ne bi rekao nešto što bi kasnije bilo iskorišćeno kao dokaz – kaže Dumnić.