AKTUELNO

Istraga je u toku.

M. L. (58) iz Aleksandrovca pronađen je mrtav u cisterni za vino U kompaniji za preradu grožđa i vina, dok je njegov kolega zadobio povrede prilikom nesreće koja se dogodila rano jutros.

Direktor firme ispričao je da se ne zna tačan uzrok tragedije, da su na mestu događaja inspektori i da je istraga u toku.

- Radnik M. L. nije viđen u firmi skoro dva sata, u pitanju je veliki kompleks ali se takva stvar nikada nije dogodila. Drugi radnik krenuo je u potragu za njim, ali se ni on nije vratio. Obojica su pronađeni kako leže na dnu betonske cisterne za vino krvave glave - rekao je Jeftović i dodao:

Prema prvim informacijama, trebalo je da se čisti velika cisterna tako da postoji mogućnost da su se obojica okliznuli dok su silazili dole. Radnik koji je nastradao 35 godina radi u našoj firmi i čovek je sa velikim iskustvom. Pranje cisterne moglo je da se vrši i odozgo, postoji proces za to. Nije bilo nikakvog curenja gasa, nisu propali, sve mere bezbednosti na radnom mestu su bile ispoštovane.

Izvor iz istrage ispričao je da se radi na otkrivanju okolnosti kako je došlo na nesreće.

- Trenutno se radi na ispitivanju okolnosti pod kojim su dvojica radnika završili na dnu cisterne. Ispituje se da li je bilo curenja gasa koji je mogao da ošamuti obojicu pa su zbog toga pali - objasnio je izvor i dodao da uviđaju prisustvuje zamenik osnovnog tužioca iz Brusa.

Porodica nastradalog u šoku

Iz porodice nastradalog radnika rekli su da trenutno nisu u stanju da razgovaraju. - Porodica je u bolnici kako bi videli šta se dogodilo. Zaista ne možemo da razgovaramo, svi smo u šoku zbog ovoga što se dogodilo - rekli si iz porodice.