AKTUELNO

Rodbina preminule, ispričala je da još uvek ne mogu da poveruju šta se dogodilo.

Verka N. (36) iz sela Belosavci kod Topole, majka šestoro dece, tragično je preminula preksinoć u naselju Ljuboselo kada joj je pozlilo dok je bila za volanom "pasata", nakon čega je automobil sleteo s puta.

Verka je bila u kolima sa svojom mamom, koju je vozila kući iz bolnice.

Foto: Facebook.com

- Policiji je prijavljeno da je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj se automobil prevrnuo nakon što je sleteo s puta. Zatečene su dve žene, jedna u besvesnom stanju, dok je druga bila svesna i komunicirala je sa policijom - objašnjava izvor:

Srčani problemi

Stigla je i ekipa Hitne pomoći. Nažalost, ženi koja je bila vozač nije bilo spasa, već je bila mrtva. Kasnije je utvđeno da je žena preminula u toku vožnje, najverovatnije od infarkta. Starija žena, koja je bila suvozač, lakše je povređena i posle ukazane pomoći puštena je na kućno lečenje.

Smrt mlade žene, koja je iza sebe ostavila šestoro maloletne dece, potresao je njenu porodicu, prijatelje, ali i čitavo selo Belosavce, kao i Srbiju. Njen suprug Ivan, kaže da se Verka dugo borila sa bolešću srca i da je zbog toga ranije bila i hospitalizovana.

- Izgubio sam ženu koja mi je podarila šest sinova. Očajan sam, ali protiv sudbine i Boga se ne može. I dalje sam u velikom šoku i ne mogu da verujem da sam ostao bez moje Verke. Iskreno, ne znam kako ćemo svi dalje bez nje - rekao je kroz suze muž i dodao:

Godinama je imala srčanih problema, lečila se nekoliko puta i na klinici na Dedinju. Uzrok ove nesreće je najverovatnije srčani udar. Išao sam za Kragujevac gde se radila obdukcija. U trenutku nesreće je sa njom u kolima bila i njena majka koja je povređena, ali nije životno ugrožena.

Foto: Facebook.com

Rodbina preminule, ispričala je da još uvek ne mogu da poveruju šta se dogodilo.

- Bila je divno stvorenje. Volela je svoju decu više od bilo čega na svetu. Bila je divna majka i supruga, svako ko je poznavao imao je samo reči hvale za nju. Dugo se borila sa tom bolešću, ali nismo očekivali da će preminuti - pričaju rođaci:

Vozila je svoju majku u bolnicu prekjuče. Kada su završile krenule su nazad, nisu su se vozile dugo kada je Verka pustila volan i samo se srušila u krilo svojoj majci.

Brat je izvlačio iz automobila

Kako su ispričale komšije, prvi je na lice mesta stigao njen brat koji ju je izvukao iz automobila. - Ja sam stigao na lice mesta i to pre Hitne pomoći koja se nalazi na samo dvesta metara od mesta na kom je sletela s puta, pa sam je izvukao iz auta - priča Verin brat Milan. Kako su nam rekli Veru će na večni počinak ispratiti sutra, a očekuju da telo stigne večeras.

Jednom se rađa

O pokojnoj Verki ceo komšiluk ima samo reči hvale.

- Takva žena, požrtvovana, pre svega kao majka, više se neće roditi, samo jednom se rađa. Njen muž radi kao metalostrugar, a ona je bila domaćica. Pored kućnih poslova, ručka i svega ostalog, brinula je o šestoro sinova. Deca su besprekorna, uvek čisti, nasmejani i lepo vaspitani. Radila je i u bašti, plasteniku i na njivi. Jedna vredna žena, porodica za primer - rekle su komšije.