AKTUELNO

Majka šestoro maloletnih sinova Verka Nikić (36) nastradala je u utorak u popodnevnim časovima u selu Ljuboselo kod Topole, kada joj je pozlilo za volanom tokom vožnje.

U trenutku srčanog udara nesrećna žena, koja se nalazila u automobilu folksvagen tuareg s majkom Emilijom, sletela je s puta u obližnje dvorište. Samo je spustila glavu u majčino krilo i preminula.

Kako saznajemo, po dolasku Hitne pomoći lekari su mogli samo da konstatuju smrt Verke Nikić, dok je njenoj mami ukazana pomoć zbog telesnih povreda koje je zadobila.

- Juče je otišla da odvede majku kod lekara i sve je bilo u redu, tašta je primila infuziju, dobila terapiju i Verka je zajedno s njom otišla prvo u apoteku, a onda u prodavnicu. Iako se nije osećala loše, na 200 metara od radnje iznenada joj se slošilo i samo je klonula majci u naručje. Nažalost, to je bio trenutak i nije joj bilo spasa, preminula je na licu mesta, a auto je ušao u tuđe dvorište, udario u ogradu i tu se zaustavio - objasnio je njen suprug Ivan.

Foto: Facebook.com/Društvene mreže

On takođe dodaje da je njegova supruga imala određenih srčanih problema i da im je to familijarno. Otac joj je, kako navodi, umro u 41. godini od srca.

- Ranije je imala problema sa srčanim zaliscima, ali joj se sve to smirilo i povuklo. Više od godinu dana nije imala nikakvih smetnji i nije se žalila da je nešto boli - rekao je Nikić.

Verka i Ivan 14 godina proveli su u srećnom braku. Uzeli su se veoma mladi, posle skoro tri godine zabavljanja, i ubrzo dobili prvo dete Nemanju, koji sada ima 13 godina. Nakon njega su dobili još petoricu sinova, od kojih najmlađi ima nepunih godinu dana.

Skrhkan od bola, Verkin muž objasnio je da ne zna kako će nastaviti život, te da sinovi još nisu svesni da više nikad neće videti majku.

- Ne znam šta bih rekao... Očajan sam, ali protiv sudbine i boga se, izgleda, ne može. Izgubio sam ženu koja mi je podarila šest sinova. I dalje sam u velikom šoku i ne mogu da verujem da sam ostao bez moje Verke. Iskreno, ne znam kako ćemo svi dalje bez nje. Rekao sam deci šta se dogodilo, stariji sinovi su donekle svesni situacije, ali mlađi svakako nisu - rekao je uplakani Ivan.

Osim šestoro dece i muža, tragično preminula žena iza sebe je ostavila i brata i sestru. Verkin brat Milan, koji je prvi došao do mesta nesreće, ispričao je da je prizor koji je zatekao bio jeziv.

- Čim sam čuo da se nešto dogodilo, bukvalno sam odleteo do tamo i zatekao stravičnu scenu. Dok nije došla Hitna pomoć, mrtvu sestru sam na rukama izneo iz auta i pokušao da joj pomognem, ali, nažalost, pomoći nije bilo. Preminula je našoj majci u krilu - rekao je u suzama Milan.

Autor: