AKTUELNO

Borislav M. (20) brutalno je pretučen u martu 2017., kada ga je grupa mladića u parku na Vračaru napala, a posle pet godina dvojica napadača osuđena su na ukupno sedam godina, dok je jedan oslobođen.

Majka pretučenog mladića Gorda Š. ispričala je da je jako potresena presudom imajući u vidu kolike je posledice ovaj napad ostavio na njenog sina, koji je u momentu napada imao svega 14 godina, dok su napadači bili punoletni.

- U martu 2017. moj sin je šetao Vračarom i začuo je buku, pošto je jedna devojka u blizini pravila žurku. Iz jednog parka prešao je u drugi kako bi video da li ima nekog poznatog sa kim bi mogao da se druži. U tom momentu naišla je grupa od nekoliko mladića, među kojima su bili Miloš Zvicer, bratanac ozloglašenog Radoja Zvicera, Danilo Mališić i Nemanja Branković, inače sin direktora Ateltskog saveza Srbije - priča majka i dodaje:

Prema mojim informacijama, oni su tu došli sa namerom da pretuku jednog momka sa kojim su ranije imali problema, međutim, on im je pobegao, a moj sin se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Iz čista mira su ga napali, tukli su ga rukama i nogama, a dok je bespomoćan ležao na podu udarali su ga drvenom motkom, a potom ga bez svesti i oblivenog krvlju ubacili u jedan žbun i sklonili se sa mesta događaja.

Foto: Foto/STRANA.UA

Majka pretučenog mladića objašnjava da je njen sin tada zadobio nekoliko teških povreda opasnih po život i da je njegovo stanje bilo jako teško.

- Od silnih udaraca zadobio je frakturu lobanje i rebara, izavađena mu je slezina i ušivana jetra. Pored toga, ostale su i psihičke traume od kojih se nije oporavio do dan danas, iako je od napada prošlo više od pet godina - priča majka.

Ona napominje da joj je pozlilo kada je čula konačnu presudu.

- Miloš Zvicer osuđen je zbog napada na svega četiri godine zatvora, Danilo Mališić na tri, dok je Nemanja Branković, koga ja samatram za najodgovornijeg oslobođen svih optužbi i izašao je iz sudnice kao slobodan čovek, a umalo su mi ubili sina tada - priča majka i dodaje da neće dozvoliti da napadač na njenog sina prođe nekažnjeno.

Nakon oslobađajuće presude Branković se oženio

Fubaler Nemanja Branković, koji je bio jedan od osumnjičenih za brutalno prebijanje, a koji je presudom oslobođen, pre manje od deset dana oženio se Anđelom Manitašević, bivšom devojkom fudbalera Luke Jovića.

Advokatica napadnutog mladića Mirjana Radovanović rekla je da smatra da je oslobađajuća presuda za Brankovića greška.

- Smatramo da ima dokaza da je on bio saizvršilac. Za ovo delo zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora, imajući u obzir da su punoletna lica pretukla maloletnog dečaka. Imamo dokaze, svedoke i iskaz oštećenog - rekla je Mirjana Radovanović.

Iz Višeg suda potvrdili su da je presuda izrečena, kao i da stranke imaju pravo na žalbu na donesenu odluku Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana.

Postojao snimak tuče?

Nakon što se Borislav oporavio i izašao iz bolnice drugari iz škole su mu rekli da su ga napadači snimali dok su ga tukli i otkrio je kako se osećao posle svega što se dogodilo. - Plakao sam i molio ih da prestanu da me tuku, dok nisam izgubio svest. Noćima sam sanjao da dolaze u moju sobu da me ubiju. Nakon izlaska iz bolnice, dugari su mi ispričali su mi da je snimak mog prebijanja postavljen i na Jutjub i da su ga klinci pokazivali po školi, ali da je kasnije uklonjen - rekao je Borislav.