AKTUELNO

On se nalazi u pritvoru, od hapšenja pre dve nedelje.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Stefan V. (22) zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi u noćnom klubu Stefan Braun u Beogradu, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbedjenja kluba Miro Č.

Stefanu V. na teret se stavlja saizvršilaštvo u pokušaju teškog ubistva.

On se na saslušanju pred postupajućim zamenikom Višeg javnog tužioca u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

On se nalazi u pritvoru, od hapšenja pre dve nedelje.

Uhapšen je u Soko Banji, nakon mesec i po dana skrivanja.

U vreme izvršenja krivičnog dela, Stefan V. je bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora od 8 meseci zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu.

U bekstvu je još osumnjičeni Aleksandar Šćepanović, za kojim je raspisana poternica.
Slavoljub T. i Nikola S. uhapseni su u martu, i tada su na saslusanju negirali da su pucali u Mira Č.

Milica D se tereti za krivicno delo - pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Podsetimo, 15. marta došlo je do pucnjave u poznatom beogradskom klubu "Stefan Braun", nakon što je grupa mladića izbačena iz lokala nakon svađe koja je navodno izbila zbog devojke. Izbačena grupa se potom vratila i na ulaznim vratima, kako se sumnja, pucala na pripadnike obezbeđenja.

Nakon pucnjave, osumnjičeni su se razbežali, ali su Slavoljub T. i Nikola S. uhapšeni sutradan, dok su Stefan V. i Aleksandar Šćepanović uspeli da pobegnu. Šćepanović, koji je optužen kao deo klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i dalje je u bekstvu.