AKTUELNO

U saradnji sa beogradskom kriminalističkom policijom po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva određeno je zadržavenje osumnjičenom D.B. zbog sumnje da je izvrsio krivično delo prevare.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni najpre sačinio lažna punomoćja, tako sto je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradi, nakon čega je doveo u zabludu eminentnu firmu, tačnije ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra.

U saradnji sa policijom tužilastvo i dalje proverava, da li je još neko bio umešan u izvršenje ove najveće prevare unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica.

Ukoliko se dokaze da je imao pomoć u izvršenju dela još nekih lica, oni ce biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

Osumnjičeni D.B. ce biti saslušan sutra, posle čega će se odlučiti o predlogu za pritvor, a potom sprovesti istraga ispitivanjem oštećenih i svedoka, zatim veštačenjem potpisa, kao i finansijska istraga.