AKTUELNO

Ronioci žandarmerije su sinoć do 21 sat pretraživali korito Save kod Šapca, ali nisu pronašli telo A. P. (18) koji je u reci nestao juče u 16.20 časova. Potragu je osim mraka otežavalo što je reka posle obilnih kiša mutna. Potraga se danas nastavlja.

Aleksandar K., jedan od dvojice mladića sa kojima se A.P. juče popodne kupao na Savi, ispričao je za naš portal da je uviđaj na gradskoj plaži Stari grad trajao više od pet sati. Neposredno nakon što je A.P. nestao reku su čamcima pretražvali pripadnici rečne policije, a od 19 časova i ronioci.

- Sve se dogodilo četiri metra od obale, a policajci su rekli da je na tom mestu dubina oko 3 metra. Ja sam već bio doplivao do polovine reke kada sam čuo njegovo zapomaganje, kako se baca i pokušava da ispliva na obalu, ja sam se vratio što sam brže mogao nazad. Bio je ispod vode, a ja sam pokušao da ga izvučem na površinu, ali nisam uspeo. Teži je i viši od mene. Povukao me je za nogu i u trenutku sam i ja bio na dnu reke, a onda je moj drug Boško uskočio za nama. Kaže da ga je uhvatio za ruku. U vodu je uskočio i jedan čovek koji se tu zatekao, ali nismo uspeli da ga spasemo - ispričao je Aleksandar K.

Sa nestalim Aleksandrom P. poznavao se iz škole. Jednom su zajedno izašli u kafić, a juče drugi put su zajedno otišli na reku da se kupaju.

- Mnogo mi je teško i žao zbog ove tragedije. On je završio treći razred i pre nekoliko dana je položio vozački ispit. Sutra je trebalo da ide na matursko veče. Život je bio pred njim - kaže Aleksandar K.

Kada je postalo jasno da je Aleksandar P. nestao u dubini mute Save, najtužniji momenat je bio kada se na mestu tragedije pojavio njegov otac. Policija nije dozvolila mladićima koji su spasavali njegovog sina da sa njim razgovaraju.

Kada se kasno noćas, posle uviđaja koji je trajao skoro pet sati vratio kući, Aleksanar K. je na društvenim mrežama opisao dramu na reci i izrazio žaljenje zbog gubitka prijatelja. Priznaje da mu je bilo još teže kada je pročitao pojedine komentare.

- Strašno je šta su pojedini pisali. Kao moj drug i ja smo ga udavili, a mi smo sve pokušali da ga spasemo, umalo se i nas dvojica nismo utopili i jedva smo uspeli da isplivamo. Bilo je ljudi na obali i videli su šta se dogodilo, a policija je obavila uviđaj i razgovarala sa nama i drugim ljudima koji su bili na plaži - rekao je Aleksandar K.