AKTUELNO

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Oni su, prema slovu ove optužnice, oteli Radulovića 14. oktobra 2020. godine, a zatim ga predali ostalim članovima “kavačkog klana” koji su ga ubili dva meseca kasnije. Kako je otkriveno u kriptovanim porukama sa mreže Skaj, pre otmice ova četvorka je ubila Barane Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Radulović je svojim krvnicima omogućio da preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj šalju u njegovo ime poruke kojim su pripadnici “škaljarskog klana” namamljeni na lokacije na kojima su zatim likvidirani.

Foto: MUP

Ubistvo Radulovića, prema slovu optužnice, naredio je Radoje Zvicer 21. decembra 2020. godine, i to po nalogu Kašćelana i Božovića, kada je saopštio Milošu Radonjiću i Petru Đuroviću da ubiju Kapetana.

– Oni su mu vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Radulović je preminuo od gušenja. Zatim je napravljen plan da se uklone tragovi mučenja i ubistva. Ostaci Radulovića su prevezeni do napuštenog vojnog objekta na vrhu Babina glava na Cetinju. Prethodno su tu transportovane 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura. Napravljena je lomača na kojoj je spaljen – navodi se u optužnici.