AKTUELNO

Pred Višim sudom u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene u aprilu 2016. godine u Borči.

Prema pisanju medija, trebalo bi da bude ponovo ispitan veštak Dušan Keckarević, koji je veštačio pantalone, patike i svu ostalu Marjanovićevu garderobu, od blata, preko prašine, pa sve do toga da li je bilo krvi.

Na prethodnom ročištu na kojem je pregledano osam fotografija iz noći kada je trajala potraga za ubijenom pevačicom, odbrana Marjanovića je tražila da se ispita ponovo ispita veštak Dušan Keckarević, kao i da se uradi rekosntrukcija događaja.

Sudsko veće je prihvatilo da se ponovo sasluša veštak, a o rekonstrukciji će se, kako je rečeno izjasniti naknadno.

Tužilaštvo tereti Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kom je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.